Çalışma Bakanı Selçuk: e-Reçete oranı yüzde 87'ye ulaştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle 400 milyon reçetenin yüzde 87'si e-reçete olarak düzenlendi" dedi.

Yeni Şafak
e-Reçete ile Sıfır Atık Projesi kapsamında da kağıt israfının önüne geçildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, e-reçete oranları hakkında açıklama yaptı.

Tüm sağlık hizmet sunucularında Güvenli Elektronik İmza ile e-reçete yazma işleminin zorunlu hale getirildiğini belirten Bakan Selçuk, “Sosyal Güvenlik Sistemi’miz 16 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devrim niteliğinde dönüşümler geçirdi. Bu dönüşümlerin en önemlilerinden biri de e-reçete uygulamamız. Sosyal Güvenlik Kurumu’muz tarafından hayata geçirilen MEDULA uygulaması ile sahte reçete, gereksiz tetkik ve muayene gibi suiistimallerin önüne geçiyoruz. Bakanlık olarak bağlı kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşımıza kolaylık sağlamaya, hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakan Selçuk, toplam 400 milyon reçetenin yüzde 87 gibi yüksek bir oranının e-reçete olarak düzenlendiğini belirterek” Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında da kağıt israfının önüne geçtik, hedefimiz ilaca erişimde zorunlu haller dışında e-reçete kullanımını yüzde 100’e çıkarmaktır” dedi.

Elektronik reçete uygulaması sağlık hizmet sunucusu, hasta, eczane ve SGK olmak üzere en az dört paydaşa fayda sağlamaktadır. Bu faydalar şöyle sıralanmıştır.

Sağlık hizmet sunucusu açısından:

Hasta açısından:

Eczaneler açısından:

SGK açısından:

EKONOMİ
Bordan ilk soğutma özellikli yangın söndürücü toz Türkiye’de üretildi

EKONOMİ
Konut ihracatında hedef 20 milyar dolar

EKONOMİ
Tüketiciler de denetimlerde etkin rol alıyor