İspanya'dan Katalonya'ya çağrı: Akla uygun davranın

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan lider Carles Puigdemont'a çağrı yaparak, "Karar vermeden önce akla uygun davran" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Reuters
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan lider Carles Puigdemont'a çağrı yaptı. Rajoy, Katalan lidere, 'Karar vermeden önce akla uygun davranması gerektiğini ve halkın çıkarlarını en üstte tutması gerektiğini' ifade etti.

Avrupa'da çatlak büyüyor
İspanya'nın doğusunda bulunan Katalonya Özerk Yönetimi'nin 'bağımsızlık' sürecine dair her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, Avrupa Birliği'nin (AB) diğer üye ülkeleri arasında da benzer ayrılıkçı hareketler gözleniyor. İspanya'da Katalonya'nın dışında Basklar, Fransa'da Korsika, Belçika'da Flamanlar, İtalya'da Padanya ile Güney Tirol, Birleşik Krallık'ta İskoçya, Almanya'da Bavyera, Danimarka'da Grönland... Avrup İspanya'nın doğusunda bulunan Katalonya Özerk Yönetimi'nin 'bağımsızlık' sürecine dair her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, Avrupa Birliği'nin (AB) diğer üye ülkeleri arasında da benzer ayrılıkçı hareketler gözleniyor. İspanya'da Katalonya'nın dışında Basklar, Fransa'da Korsika, Belçika'da Flamanlar, İtalya'da Padanya ile Güney Tirol, Birleşik Krallık'ta İskoçya, Almanya'da Bavyera, Danimarka'da Grönland... Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzen, filizlenen ayrılıkçı akımlarla çözülüyor, gelin tüm bu sürece birlikte bakalım.