Atina’nın yeni hedefi Alparslan: Provokatör Miço Doğu Akdeniz’de de ateşle oynayacak

ABD ve AB’den aldığı destekle Ege’de provokasyon ve gerilim siyaseti izleyen Atina’nın yeni hedefi Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi Alparslan. Yunan Ta Nea gazetesinin haberine göre, Alparslan’ın faaliyetlerine göre 4 senaryo çalışan Miçotakis hükümeti, ABD’den aldığı Mark V hücumbotlarıyla müdahaleyi bile planlıyor.

Dış Haberler
Miçotakis’in, ikili meseleleri uluslararasılaştırma çabası çerçevesinde, Haziran ayı içerisindeki AB ve NATO liderler zirvelerinde Türkiye’yi hedef alacağı kaydedildi.

ABD ve Avrupa Birliği’nden aldığı destekle Ege Denizi’nde Türkiye karşıtı provokasyon ve gerilim faaliyetlerine hız veren Yunanistan’da, Miçotakis yönetiminin yeni hedefinin Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi Alparslan olduğu ortaya çıktı. Atina yönetimi, Ege’de tırmandırdığı provokatif faaliyetlerini, Alparslan sondaj gemisini hedef alarak Doğu Akdeniz’e genişletmeyi planlıyor. Yunan Ta Nea gazetesinin haberine göre, Alparslan sondaj gemisinin faaliyetlerine göre Doğu Akdeniz’de askeri ve siyasi adımlar atmaya hazırlanıyor. Yunanistan’ın, Alparslan’a müdahale etmeyi ve uluslararası zirvelerde gerilimi tırmandırmayı planladığı kaydedildi.

DÖRT SENARYO ÇALIŞTILAR

ÜÇ AYAKLI MÜDAHALE PLANI

Miçotakis yönetiminin bu dört senaryoya göre çeşitli müdahale hazırlıklarını gündeme aldığı kaydedildi. Buna göre ABD’den alınan Mark V hücumbotları müdahale amacıyla hazır tutulacak. Yunanistan geçen yıl ABD’den 4 tane kullanılmış Mark V hücumbotu almış ve bunları modernize etmişti. Yine, Atina tersanelerinde üretilen ve deniz denemeleri tamamlanan, özel kuvvetler operasyonu için tasarlanmış bir geminin de Alparslan’a karşı hazır tutulacağı haberde belirtildi. Ayrıca Yunan ordusunun insansız hava araçları (İHA) ve elektronik harp sistemlerini de müdahale amacıyla test ettiği kaydedildi.

NATO ZİRVESİNDE HEDEF ALACAK

ADALARA SKANDAL ZİYARET

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis önceki gün, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Ege’de silahtan arındırılması gereken adalara provokatif bir ziyaret gerçekleştirmiş ve instagram hesabından bu adaların birine kazınmış Yunan bayraklı paylaşımda bulunmuştu. Miçotakis’in ziyareti yalan haritalarla Türkiye’yi hedef alan Brüksel ziyaretinden hemen sonra gerçekleşmiş ve Atina’nın Ege’de gerilimi tırmandırma çabalarından biri olarak değerlendirilmişti.

GÜNDEM
AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan'ın Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamaları kabul edilemez

DÜNYA
Yunan vekilden itiraf gibi sözler: Erdoğan Türkiye'yi süper güç yapıyor