Areda'dan dikkat çeken araştırma: Halkın yüzde 73'ü Sağlık Bakanlığının koronavirüs sürecini başarılı buluyor

Araştırma şirketi Areda Survey, 13-16 Mart tarihleri arasında 'Koronavirüsü Algı Araştırması'nı gerçekleştirdi. Yapılan ankette katılımcıların olumlu bakış açıları dikkati çekti. 'Sizce korona salgını önlenebilecek midir? sorusuna yüzde 84,9 oranında evet yanıtı verilmiş. 'Çin'de ortaya çıkan koronavirüsüne karşı Türkiye'nin gerekli önlemleri aldığını düşünüyor musunuz?' sorusuna ise yüzde 64,4 oranında evet yanıtı verildi. 'Sağlık Bakanlığının, koronavirüs salgını ile ilgili süreç yönetimini başarılı buluyor musunuz? sorusuna ise yüzde 73,1 oranında evet yanıtı verildi.

Fotoğraf: Arşiv

Areda Survey araştırma şirketi tarafından Koronavirüs Algı Araştırması gerçekleştirildi. Bin 64 kişi arasında yapılan araştırma kantitatif araştırma yöntemlerinden 'Profil Bazlı Dijital Panel Araştırması' CAWI ile gerçekleştirildi.

13- 16 Mart 2020 tarihinde yapılan saha çalışmasına katılanların yüzde 50,2'si kadın, yüzde 49,8'i de erkeklerden oluşmaktadır.

'Sizce korona salgını önlenebilecek midir? sorusuna yüzde 84,9 oranında evet yanıtı verilmiş. 'Çin'de ortaya çıkan koronavirüsüne karşı Türkiye'nin gerekli önlemleri aldığını düşünüyor musunuz?' sorusuna ise yüzde 64,4 oranında evet yanıtı verildi.

Katılımcılar ılımlı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/17/03/04/resized_14f0d-7ce1b8d5whatsappimage20200317at14.jpeg

Bakanlığın çalışmaları başarılı bulunuyor

'Sağlık Bakanlığının, koronavirüs salgını ile ilgili süreç yönetimini başarılı buluyor musunuz?' sorusuna ise yüzde 73,1 oranında evet yanıtı verildi.

'Televizyonda koronavirüsüyle ilgili açıklama yapan uzmanların açıklamalarına güveniyor musunuz?' sorusuna da katılımcıların yüzde 58'i evet diye cevap verdi.

'Türkiye'de koronavirüs vakası yaşandıktan sonra okulların tatil edilmesini doğru buluyor musunuz?' sorusuna yüzde 92,8 oranında evet dendi.

HAYAT
Bir oyuncu daha koronavirüse yakalandı: Yaşadıklarını gün gün sosyal medya hesabından anlattı

HAYAT
İslam toplumunda salgın hastalıklarla nasıl baş edildi: 3 günde 70 bin kişi hayatını kaybetti

HAYAT
Dizi setlerinde çekimler duracak mı?