282 bin kişi İdlib’e döndü: Hala yardıma ihtiyaçları var

Suriye İdlib’de Türkiye ile Rusya arasında geçen yıl 5 Mart’ta imzalanan ateşkesin ardından bugüne kadar 56 bin 308 aileden oluşan 282 bin 544 sivil vatanına döndü. Suriye Müdahale Koordinatörü Muhammed Hallaj, evlerine dönenlerin halen büyük ölçüde sivil toplum kuruluşlarının yardımlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

İdlib’in güneyindeki Cebeli Zaviye bölgesindeki birçok ev, 13 ay önce Beşşar Esed rejim güçlerinin yoğun saldırısı sonucu tamamen yıkıldı.

Suriye'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, Türkiye ile Rusya arasında 5 Mart 2020'de imzalanarak bir gün sonra yürürlüğe giren ateşkesin üzerinden geçen bir yılda 282 bin 544 sivil evine döndü. Suriye'de göç verilerine ilişkin çalışmalar yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, açıklamalarda bulundu. Ateşkes sonrasında Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin askeri operasyonlarını durmasıyla sivillerin yaşadıkları bölgelere döndüğünü belirten Hallaj, "Ateşkesin ardından geçen bir yıl içerisinde yaklaşık 56 bin 308 aileden oluşan 282 bin 544 sivil, İdlib ve Halep kırsalındaki yerleşimlere geri döndü." dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/06/03/37/resized_8ed73-8a75def3idlibgoc.jpg

DÜNYA
Suriyeli gazeteciden "Esed İdlib'e harekat düzenleyecek" iddiası

SİVİL DÖNÜŞLER SÜRECEK

GÜNDEM
Tam bir yıl oldu: İdlib’deki hain saldırıda şehit edilen 34 kahraman dualarla anıldı

UÇAK SALDIRILARI ARTIK OLMUYOR

İdlib'in güneyindeki Cebeli Zaviye bölgesindeki evine dönen Nehide Hindevi, Rusya ile Türkiye arasında yapılan ateşkes anlaşmasıyla evine ve tarım arazilerine tekrar kavuştuğunu söyledi. Rejim güçlerinin saldırılarıyla evini terk ederek kamplara yerleşmek zorunda kalan Hindevi, ifadesini kullandı.

DÜNYA
Önce Allah'a sonra Türklere güveniyoruz: İdlib'deki ateşkesin 1. yılında 282 binden fazla sivil evine döndü

TÜRKİYE SAYESİNDE BURAYA GELDİK