Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi: Zeytinyağlı yaprak sarma malzemeleri, pişirme süresi ve yapılışı

Zeytin yağlı yaprak sarma, bayram yemeklerinden kısır günlerine kadar en sevilen yemek tariflerinden biridir. Bazı bölgesel farklılıklar olsa da malzemeler değişse de sarma meşakkatli, bir o kadar da bereketli bir yemektir. İncecik sarılanı, bol baharatlısı makbuldür sarmanın. Yemelere doyamayacağınız, bayram sofralarını şenlendirecek zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır? İşte, zeytinyağlı yaprak sarma tarifi, malzemeleri, kalori değeri, püf noktası ve yapılışı...

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

Tam kıvamında, yapraklarınız pişerken patlamayacak, bayram sofralarınızı hareketlendirecek zeytinyağlı yaprak sarması tarifini sizler için hazırladık. İşte, tüm detaylar.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/25/09/22/resized_6f98d-76c8f6465b645cde66be5d25a0c1e13c.webp

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA NASIL YAPILIR? ADIM ADIM ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/25/09/13/resized_dbbf9-ec501e9fnasil1.jpeg

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ MALZEMELERİ

İç harcı için:

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ YAPILIŞI

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Zeytinyağlı yaprak sarmanın hazırlama süresi 40 dakika, pişirme süresi 45 dakikadır.

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMANIN KALORİ DEĞERİ

1 porsiyon zeytinyağlı yaprak sarma 564 kaloridir.

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Mümkünse; mevsiminde, az damarlı, taze asma yaprağı kullanın. Salamura yaprak kullanıyorsanız; tuzunun gitmesi için bol suda yıkayın. Kaynar suda 2- 3 dakika haşladıktan sonra durulayıp kullanın. Sarmaları sararken olabildiğince küçük ve sıkı sarılmasına özen gösterin. Kuş üzümlerini kumunun gitmesi için; bol suda bekletip, duruladıktan sonra kullanın.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/25/09/21/resized_33469-bf74423fzeytinyagliyapraksarma31.jpg

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA PİŞİRME ÖNERİSİ

Yemeği pişirirken üzerine porselen tabak kapatarak buharlı bir şekilde düzgünce pişmesine yardımcı olursunuz.

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA KARARMAMASI İÇİN;

- Zeytinyağlı sarmalarınızın parlak olması için üzerine zeytinyağı gezdirerek, limon koymalısınız.

- Kararmamaları için üzerine yaprak kapatabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA BUZLUKTA NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Zeytinyağlı yaprak sarmalarınızı sardıktan sonra poşetlere ya da saklama kabı gibi kaplara dizerek dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Pişirmek istediğinizde donuk haldeyken üzerine kaynamış su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakabilirsiniz.

DENEYEBİLECEĞİNİZ DİĞER ZEYTİNYAĞLI SARMA TARİFLERİ

- Zeytinyağlı lahana sarması ile sizler de menülerinizi renklendirebilir, lezzetlendirebilirsiniz.

- Diğer sarma tarifleri kadar seveceğiniz Zeytinyağlı pazı sarma tarifini de çok zaman kaybetmeden denemelisiniz.

ÖZGÜN
Güveç tarifi: Güveç malzemeleri, kalorisi, pişirme süresi ve yapılışı

ÖZGÜN
Yeri doldurulması imkansız tat: 'biber dolması'

ÖZGÜN
Falafel tarifi, malzemeleri, kalorisi, pişirme süresi ve yapılışı