TOGG fiyatı ne olacak? Bakan Mustafa Varank'tan açıklama geldi

Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nde hizmete açıldı. Mart 2023'te yollarda olması beklenen elektrikli aracın fiyatı ise merak konusu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un satılacağı fiyat aralığına ilişkin "Elektrikli olmasına rağmen piyasadaki benzin ve dizel SUV diğer araçların fiyatlarına bakabilir." diyereke yerli otomobilin fiyatı konusunda ipucu vermişmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ön satışların şubatta başlayacağını söyleyerek Togg'un fiyatına ilişkin de ilk açıklamayı yaptı. Peki TOGG fiyatı ne kadar, yerli otomobil kaçtan satılacak? Benzin ve dizel SUV diğer araçların fiyatları kaç lira?

TOGG yerli otomobil fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019'da ön gösterim araçlarının tanıtımı yapılan, 18 Temmuz 2020'de fabrikasının inşasına başlanan Togg'un seri üretimi için geri sayım sona erdi. Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Togg, ülkemizin güçlü yarınları için bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip, sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz." dedi.

Togg fiyatı ne kadar olacak?

Yerli otomobil TOGG için nefesler tutuldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’un seri üretimine günler kala önemli açıklamalarda bulundu. "Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk SUV'u olma özelliği taşıyan TOGG’un fiyatı ne olacak" sorusunu yanıtlayan Varank, dizel ve benzinli SUV araçların fiyatlarına dikkat çekti.

Yerli otomobil TOGG fiyatı ne kadar olacak?

TOGG kamuda kullanılacak mı? Milli uzay programında ne aşamaya girildi? Merak edilen tüm soruların cevaplarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yanıtladı.

Varank, Togg'un kendi segmentindeki diğer araçlardan çok daha gelişmiş teknolojilere sahip olacağına işaret ederek, "Elektrikli otomobillerde son dönemde ÖTV oranlarını yüzde 10'lara kadar düşürdük. Dolayısıyla vatandaşlarımızın elektrikli, çevreye saygılı yeni nesil araçları daha uygun maliyetlerle alabilmesi için hükümet olarak vergi politikalarında gerekli adımları attık." diye konuştu. Varanş şunları söyledi:

Türkiye'nin ilk yerli otomobili değil aslında Türkiye'nin ilk otomobili diyebiliriz. Türkiye'nin daha önce bir Devrim Otomobili macerası olmuştu. Ama o proje hayat bulamadı. Bu Türkiye'nin yıllardır beklediği ilk otomobili. Hatta Togg'daki arkadaşlarımızın deyimi ile bir otomobilden öte bir proje. Bu projeyi ilk ilan ettiğimiz andan itibaren bu arabaları 2019'un sonundan tanıttığımızdan itibaren vatandaşlarımız fiyatını merak ediyor. Tabi bu özel sektör yatırımı. Burada bir otomobil üretmenin yanında bir teknolojik alet üretmenin yanında şirket bir marka oluşturmaya çalışıyor. Bir ticari girişimi hayata geçirmeye çalışıyor.

Ford SUV ve pick-up modelleri ne kadar?

Yeni Peugeot SUV 2008, SUV 3008 ve SUV 5008 modelleri

Opel SUV modelleri ve kampanyalı Ekim ayı fiyatları

2022 model Yeni Opel Crossland benzinli versiyonları 574.900 TL’den, dizel versiyonları ise 749.900 TL’den başlayan Ekim ayı kampanya fiyatlarıyla alıcılarını bekliyor. Elegance, GS Line ve Ultimate olmak üzere 3 farklı donanım seviyesinde satışa sunulan Yeni Opel Mokka 794.900 TL kampanyalı başlangıç fiyatıyla Opel yetkili satıcılarında. Tüm donanım versiyonlarında 8 ileri otomatik şanzıman ile satışa sunulan Yeni Opel Grandland’in benzinli versiyonları 899.900 TL, dizel versiyonları ise 997.900 TL’den başlayan kampanyalı fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

MG SUV modelleri ve fiyatları

İngiliz kökenli efsanevi otomobil markası MG, ülkemizde satışa sunduğu ilk %100 elektrikli model ZS’in iki farklı benzinli motor seçeneğini de listesine ekledi.

General Motors ve MG tarafından geliştirilip üretilen benzinli motor seçeneklerinden 1,5 litrelik atmosferik ünite 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, 1,0 litrelik turbo benzinli ise 6 ileri otomatik şanzımanla gücünü ön tekerleklere aktarıyor. ZS’in, 106 HP güç üreten 1,5 litrelik atmosferik benzinli ve manuel şanzımanlı versiyonu 615.000 TL’den başlarken, 111 HP’lik 1,0 litrelik turbo benzinli tam otomatik modeli ise 769.000 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Dacia’nın SUV araçları

Jaguar SUV modelleri ve fiyatları

Lüks SUV sınıfında, sportif tasarımları ve gelişmiş teknolojileriyle öne çıkan Yeni Jaguar F-Pace 3.241.037 TL, Yeni Jaguar E-Pace 1.800.981 TL ve Jaguar I-Pace 2.537.344 TL’den başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Hyundai SUV modelleri ve Ekim ayı fiyatları

Subaru XV ve Forester fiyatları

Ekim ayında, Subaru XV 857.469 TL, Subaru Forester e-BOXER ise 1.548.253 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatlarıyla sahiplerini bekliyor.

Audi’nin SUV modelleri ne kadar?

SsangYong SUV ve pick-up modelleri

Etkileyici tasarımıyla SsangYong markasının güçlü SUV modeli Koranda’nın benzinli versiyonları 895.000 TL, dizel versiyonu ise 1.105.000 TL kampanyalı başlangıç fiyatı ile satın alınabiliyor. SsangYong Musso Grand 760.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Mercedes-Benz SUV fiyatları

Volkswagen’in SUV modelleri

ÖZGÜN
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret talimatı: Arkadaşlar bu böyle olmaz asgari ücreti güncellememiz lazım