Vergisiz bilgisayar satışı ne zaman? Bilgisayar fiyatları yarı yarıya inecek!

Üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar satışında sona gelindi. 2023 yılında yapılan genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağını açıklamıştı. Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği verilecek. Peki vergisiz bilgisayar satışı ne zaman? Vergisiz bilgisayar fiyatları ne kadar? İşte bilgisayar fiyatları ve modelleri.

Vergisiz bilgisayar fiyatları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz olarak cep telefonu ve bilgisayar satışının yapılacağını söylemişti. Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak.

Vergisiz bilgisayar satışı ne zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan nın ayrıntılarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan ile cihaz desteğini hayata geçiriyoruz Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz." dedi.

Vergisiz bilgisayar fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere vergisiz telefonun ayrıntılarını açıkladı “9500 TL’yi geçmeyen telefon ve bilgisayarlar için 5500 TL destek Erdoğan, ““Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz" dedi.

Bilgisayarda vergi muafiyeti, KDV oranı olan %20'lik bir indirim sağlayacak. Örneğin, 10.000 TL'lik bir bilgisayar için vergisiz satış fiyatı 8.000 TL olacaktır.

Vergisiz bilgisayar satışı, öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek olmak amacıyla hayata geçirilen bir uygulamadır. Bu uygulama ile öğrencilerin, eğitimlerine ihtiyaç duydukları bilgisayarlara daha kolay erişmeleri sağlanacaktır.

Vergisiz bilgisayar satışıyla ilgili detaylar henüz netleşmemiştir. Ancak, uygulamanın nasıl işleyeceğine dair bazı bilgiler şu şekildedir:

Bilgisayar fiyatları ne kadar?

Vergisiz bilgisayar desteği kapsamındaki modeller hangileri?

Bilgisayar desteğine Lenovo'nun Ideapad serisinden 5 model, HP-14, Asus ve Dell'in Vostro modellerinden uygun olan dahil olacak.

ÖZGÜN
Lenovo bilgisayar modelleri

ÖZGÜN
Asus Bilgisayar Tablet Modelleri ve Fiyatları

ÖZGÜN
General Mobile telefon fiyatı

ÖZGÜN
Vergisiz telefon ve bilgisayar kaç para olacak? İşte marka marka vergisiz telefon fiyatları

ÖZGÜN
Huawei telefon fiyatları güncel (Vergili-vergisiz)

ÖZGÜN
Vergisiz Xiaomi telefon fiyatı

ÖZGÜN
iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max vergili ve vergisiz fiyatları

ÖZGÜN
Açık öğretim öğrencisine vergisiz telefon var mı?

ÖZGÜN
Fiyatlar yarı yarıya düşüyor! Vergili-vergisiz Samsung telefon fiyatları

ÖZGÜN
Vivo Telefon Fiyatları, Modelleri ve Özellikleri

ÖZGÜN
Realme cep telefon fiyatı, özellikleri