TUSAŞ Ankara yerleşkesine son dakika terör saldırısı: Patlama sonucunda şehit ve yaralılar var! Teröristler etkisiz hale getirildi

TUSAŞ Ankara Kahramankazan yerleşkesine son dakika terör saldırısı meydana geldi. TUSAŞ yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'taki terör saldırısında 3 kişinin şehit olduğunu, 14 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İşte TUSAŞ terör saldırısı dakika dakika yaşananlar…

SON DAKİKA Ankara TUSAŞ'ta terör saldırısı

TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Savunma sanayisinin önemli merkezlerinden biri olan TUSAŞ’ta meydana gelen patlamada şehit ve yaralılar olduğu açıklanırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. TUSAŞ’ın stratejik önem taşıyan projeler yürüttüğü yerleşkede güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

TUSAŞ terör saldırısında şehit ve yaralı sayısı kaç?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yerlikaya, saldırıda 3 kişinin şehit olduğunu, 14 kişinin de yaralandığını açıkladı.

TUSAŞ'a saldıran teröristlerin görüntüleri

İişte TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesine saldıran teröristlerin görüntüsü:

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

"Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarılar hedef almıştır"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına ilişkin olarak, “Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: "Asılsız iddialara itibar edilmemeli"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlarla ilgili asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, "TUSAŞ Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına yayın yasağı geldi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır.

Özür Özel: Zamanlaması manidar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel X hesabından şu açıklamayı yaptı: "CHP Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum. Bu saldırıyı görünce zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan."

DEM Parti'den son dakika TUSAŞ'a yapılan terör saldırısına ilişkin açıklama

DEM Parti Grup Başkenvekili Sezai Temelli, TBMM'de hain terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Provokasyon her tarafından belli olmaktadır" diyerek hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajını iletti.

TUSAŞ'a saldıran teröristler öldürüldü mü?

TUSAŞ'a yapılan saldırıda 3 teröristten 2'si etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Teröristlerin üzerinden ne çıktı?

Teröristlerin üzerinden ağır silahların yanı sıra çok sayıda mühimmat ve el bombası çıktı.

TUSAŞ nedir, ne zaman kuruldu? TUSAŞ ne iş yapıyor faaliyet alanları nedir?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Türkiye’nin savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren en önemli kuruluşlarından biridir. 1973 yılında kurulan TUSAŞ, yerli ve milli hava platformlarının geliştirilmesi, üretilmesi ve bakımı konularında çalışmalar yürütmektedir. İşte TUSAŞ ile ilgili bazı temel bilgiler:

Havacılık: TUSAŞ, askeri ve sivil hava araçları, insansız hava araçları (İHA), helikopterler ve uçak gövde sistemleri gibi projelerde yer almaktadır.

TUSAŞ'ın kritik projeleri:

Türkiye'nin kendi savaş uçağını üretme projesi. Bu proje, Türkiye'nin savunma sanayii bağımsızlığını artırma stratejisinin bir parçasıdır.

: İnsansız hava aracı olan ANKA, keşif ve gözetleme amaçlı kullanılmaktadır. Aynı zamanda silahlı varyantları da bulunmaktadır.

: TUSAŞ’ın geliştirdiği taarruz helikopteri, kara kuvvetlerinin etkinliğini artırmak amacıyla üretilmiştir.

TUSAŞ, yerli ve milli teknoloji geliştirme konularında önemli bir rol oynamakta, Ar-Ge çalışmalarına büyük yatırım yapmaktadır. Özellikle kompozit malzemeler ve havacılık yazılımı gibi alanlarda dünya standartlarında teknolojilere sahiptir.