Türkiye Taşkömürü Kurumu 1000 işçi alımı yapacak

Türkiye Taşkömürü Kurumuna 1000 yeni madenci alımı gerçekleştirilecek. TTK'ye yeni maden işçisinin alımına ilişkin müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Erdoğan, “Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na 1000 yeni madenci alarak madencilerimize şükranlarımızı ifade edeceğiz, hem de üretimi artırarak ekonomimize katkı sağlayacağız.” dedi. Peki TTK işçi alımları başladı mı, ne zaman başlayacak? Madenci işçi alımı başvuru şartları neler? Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alım kura sonuçları ne zaman? TTK 1000 işçi alımında son durum ne?

TTK İŞKUR işçi alım son durum nedir?

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere toplam bin yeni eleman alımı yapacak. TTK madenci alımlarına ilişkin müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında verdi.

TKK madenci alımları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan madeni alımlarına ilişkin, “Hazır müjdelere başlamışken madencilerimize güzel bir haberimiz var. Biliyorsunuz kamuya ve özel sektöre ait ocaklarda görev yapan 10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na 1000 yeni madenci alarak madencilerimize şükranlarımızı ifade edeceğiz, hem de üretimi artırarak ekonomimize katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TT) maden işçisi alımı şartları

TTK işçi alım başvuru şartları neler?

TTK maden işçisi alımı

TTK işçi alım kura sonuçları ne zaman?

Kura çekimi sonucunda işe girmeye hak kazanan adaylar; Kurumumuzca sevk edilecekleri tam teşekkülü hastaneler tarafından, 20.06.2012 tarih ve 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kurallarına uygun olarak hazırlanan TTK Beden Gücü Yönergesinin hükümlerine göre yapılacak olan sağlık muayeneleri sonucunda alacakları “Yeraltında panoayak üretim işçiliği sanatında çalışır” kararlı sağlık raporlarına müteakip işe başlatılacaklardır.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, açıklanan tarihlerde başlayacak olan 5 günlük işçi alım ilanı süresi içinde, şartlara haiz olan adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adrese göre Zonguldak, Bartın veya Karabük İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu madenci alımı başvurusu

TTK madenci işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından TTK işçi alımı başvuru şartları, kontenjan bilgileri ve başvuru ekranı araştırılmaya başlandı.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Taşkömürü Kurumundan henüz bir açıklama yapılmasa da ilerleyen tarihlerde açıklama gelmesi bekleniyor.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu işçi alım başvruları için tıklayınız

ÖZGÜN
Erdoğan müjdeyi verdi: Güvenlik korucularının emekli maaşları yükseliyor

ÖZGÜN
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı: Elektirikte tüm aboneler için yüzde 15 indirim

ÖZGÜN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonları ilgilendiren açıklama: Asgari ücrete yeni ara zam gelecek mi?