TOKİ arsası alan inşaata ne zaman başlayacak? TOKİ arsalarına evler ne zaman yapılacak?

TOKİ arsa başvuruları ne zaman başlıyor, başvuru şartları ile taksit tutarı ve vade sayılarının yanında arsa yapımına ne zaman başlanılacağı da araştırılan konular arasında. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 100 bin arsa satışı da yapılacak. Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır. Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenir. Peki TOKİ arsa projesine nasıl başvurulur, başvurular ne zaman başlayacak, arsa başvurusu nereye, nereden yapılacak? TOKİ arsalarına inşaat ne zaman yapılacak? TOKİ arsalarına evler ne zamana kadar yapılacak?

TOKİ arsalarına inşaat ne zaman başlayacak?

TOKİ arsaların yapımı ne zaman başlayacak? sorusu arsa başvurusunda bulunacaklarca araştırılıyor. Dar gelirli vatandaşlar için Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi hayata geçiriliyor. Devam edecek bir yapıda hayata geçirilen ‘İlk Evim, Arsa’ projesinde ilk etapta 7 bölgede, 100 bin altyapılı konut arsası satışa sunulacak. İlk etapta 81 ilde 250 bin konut inşa edilecek, 10 bin iş yeri ile vatandaşlara kendi işini kurma imkanı sunulacak. Başvurular Ziraat Bankası, Halkbank şubeleri ve e-devlet üzerinden yapılabilecek. Peki TOKİ arsalarına evler ne zaman yapılacak, TOKİ arsa inşaatları ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/21/11/23/resized_db3ef-54163a77tokikonuttaksitlerinekadar.jpg

TOKİ arsa başvuruları ne zaman?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/21/10/45/resized_d43cf-eb6b2931tokiarsafiyatlarc4b1.jpg

TOKİ arsa fiyatları ne kadar?

TOKİ arsa satışı başvuru şartları neler?

TOKİ arsa başvuru ücreti ne kadar?

• 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

• Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması

(Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)

TOKİ arsa taksitleri kaç ay, faizsiz mi?

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenir.

TOKİ arsa peşinatı ne zaman ödenecek?

TOKİ arsalarına inşaatlar en zaman başlayacak?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/21/10/46/resized_377c2-f8e694fbtokiarsabascca7vuruscca7artlarc4b1.jpg

TOKİ hisseli arsalara evler ne zaman yapılacak?

TOKİ arsalarına inşaatlar kaç yıl içinde bitecek?

TOKİ arsa tapu ücretini kim ödeyecek?

TOKİ arsaları nasıl belirlenecek, kura ile mi?

TOKİ konut başvuru ücreti ne kadar, 2+1, 3+1 daire taksitleri ne kadar?

Projenin adını “İlk evim, ilk işyerim” olarak belirlediklerini söyleyen Erdoğan, “Projemizin ilk etabını oluşturan 250 bin sosyal konutu, 100 bin konut arsasını ve 10 bin işyerini, 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız, toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlarımıza, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabileceklerdir. Aynı şekilde, toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle, 240 vadeyle yapılabilecektir” diye konuştu.

ÖZGÜN
TOKİ 28 ilde 10 bin sanayi sitesi yapacak: İşte TOKİ işyeri yapılacak iller...

ÖZGÜN
TOKİ başvurusu: T.C. kimlik numarası son hanesi “0,2,4,6,8” olanların başvuru tarihleri belli oldu!