TÜBİTAK Antartika'dan Okyanusya'ya 5 kıtada hizmet veriyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM), test ve analiz hizmetleriyle geniş bir coğrafyada hizmet veriyor. Kurum 2014 yılında dünyaya açıldığı günden itibaren 6 yıl içerisinde 5 kıtaya ulaşırken ülke sayısını da 43'e çıkardı. Bu hizmetler sayesinde Türkiye'den çıkacak döviz ülkemizde kalırken ihracat ile gelen döviz cari açığı dengeliyor.

Haritada ihracat yapan ülkeler koyu yeşil olarak gösterildi.

Gelişmiş cihaz ve ekipman altyapısıyla 1330 analiz çeşitliliği, bu analizlerden akredite 357 analizle Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu özel nitelikli test ve analizleri gerçekleştiren TÜBİTAK MAM, yurt dışına döviz ve bilgi akışının önlenmesine katkı sağlıyor.

Son yıllarda yurt dışından ve yurt içinden tıbbi cihaz/tıbbi malzeme ve benzeri ürünlerde biyouyumluluk testlerine talep arttı. Bu testlere Türkiye'de ilk olarak 2011'de TÜBİTAK MAM'da başlandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/06/26/10/30/resized_568c6-1143c284tubitakmam.jpg

TEKNOLOJİ
TUBİTAK Başkanı mucit Ramazan’a destek çıktı

Koronavirüs salgınıyla ilgili hizmetler de yapıldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ortaya çıkan güçlüklere rağmen test/analiz hizmetlerine ara verilmedi. Özellikle salgınla mücadele kapsamında maske, dezenfektan ve kişisel koruyucu ekipmanlar gibi medikal malzemelerin biyouyumluluk test başvuruları kabul edilerek hızlı bir şekilde test ve analizleri tamamlandı.

KORONAVİRÜS
TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'dan 'koronavirüs ilacı' açıklaması: Haziranda müjdeli haberlerimiz olacak