Skoda Suberb'in yeni modeli görücüye çıktı

Passat tarihin tozlu sayfalarına karıştı fakat Skoda Superb yeni hikayeler yazmaya devam ediyor. Skoda çok tutulan sedan modeli Suberb'in 2024 modelini tanıttı. Dış tasarım anlamında devrimsel değişimler göremesek de iç yaşam alanında dikkate değer farklılıklar göze çarpıyor.

Harun İlhan
2024 yılıyla birlikte Türkiye’de satışı yapılacak yeni model Skoda Superb Slovakya’da üretilecek.

Skoda Superb'in 2024 modeli görücüye çıktı. Volkswagen bünyesinde yer alan Çek otomobil üreticisi Skoda, düzenlediği etkinlikle dördüncü nesil Superb'i tanıttı. Suberb, sedan ve station wagon gövde tipleriyle satışa sunulacak.

Skoda Superb

Yeni model keskin hatlara sahip olmasına rağmen dış görünüş anlamında bir önceki jenerasyondan çok ciddi farklılıklar içermiyor. 2024 model Superb, bir önceki modele kıyasla 43 mm daha uzun ve 12 mm daha yüksek. Araç 2.841 mm dingil mesafesine sahip.

Skoda Superb

Ön kısımda dikey olarak tasarlanmış bir panjur bulunuyor. Far tasarımında küçük donuşlar yer alırken alt tamponda ise keskin bir hat karşımıza çıkıyor.

Skoda Superb

Superb'in arka kısmına bakıldığında eski versiyondaki krom detayların kalktığını görüyoruz. Arka aydınlatma tasarımı ise büyük oranda yenilenmiş. Skoda, Superb severlere 16 ila 19 inç aralığında jant seçenekleri sunacak.

Skoda Superb

2024 model Superb çok sayıda motor seçeneğine sahip. Altı ya da yedi ileri DSG şanzıman ile beraber çalışan mild hibrit temelli benzinli motorlar arasında 148 beygir güç üreten 1.5 mHEV, 201 beygir üreten 2.0 TSI ve 261 beygir güç sunan 2.0 TSI seçenekleri otomobil severlerin beğenisine sunuluyor.

Skoda Superb

Dizelde ise 148 beygir güç sunan 2.0 TDI ve 190 beygir güç sunan 2.0 TDI motorlar seçenekler arasında yer alıyor. Ayrıca “Combi” olarak adlandırılan wagon modelinde 201 beygir güç sunan 1.5 TSI iV+ elektrik motoruna sahip bir plug-in hibrit motor seçeneği de bulunuyor. Bu versiyon 25.7 kWh bataryaya sahip. Bu bataryayla birlikte 100 km kadar sadece elektrikle mesafe katedilebiliyor.

Skoda Superb

Superb'in iç kısmında sade bir yapı bizi karşılıyor. Kokpit 10 inç boyutunda tam dijital gösterge ekranına sahip. Orta konsoldaki bilgi eğlence ekranı ise seçeneklere bağlı olarak 10 ve 13 inç şeklinde otomobil severlere sunulacak. Skoda ayrıca Superb'de ilk kez baş üstü ekran seçeneği sunulacağını da açıkladı.

Skoda Superb

2024 yılıyla birlikte Türkiye’de satışı yapılacak yeni model Skoda Superb Slovakya’da üretilecek.

TEKNOLOJİ
Elon Musk heyecanla beklenen Cybertruck'la ilgili yeni detayları paylaştı