Oyun tasarlayan genç mühendisler 2 milyona yakın yatırım aldı

Türkiye'deki gençlerin oyunlarla ilişkisi oynamaktan tasarlamaya döndü. Ülkenin dört bir yanından gelen başarı hikayelerinin bir yenisi de Gaziantep'ten çıktı. Genç bilgisayar mühendisi girişimciler tasarladıkları oyun ile yatırımcılardan 1 milyon 850 bin lira yatırım desteği aldı. Hedefleri ise Peak games gibi global piyasada başarılı olmak.

Gaziantep'te yaşayan mühendisler destek aldı.

Geçtiğimiz günlerde Peak Games'in 1.8 milyar dolar değerleme ile satılması Türkiye'de dikkatleri oyun sektörüne çekti. Oyun oynamak yerine bu oyunları tasarlayan gençlerin başarılarına yatırımcılar da destek oluyor.

2015'te kurdukları küçük oyun şirketiyle sektöre atılan bilgisayar mühendisleri Abdurrahman Koçak ve Serkan Dağlıoğlu, farklı illerdeki arkadaşları Mehmet Salih Koçak, Fatih Türker ve Ali Türker ile mobil oyun üretimine başladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/07/08/10/32/resized_011f1-738aa874screen0.jpg

Oyunlar 30 milyonun üzerinde indirildi

Dev bütçeli mobil oyun pazarında başarılara imza atan genç girişimciler, kısa süre önce Papillon İstanbul Dijital Ajansından 1 milyon 850 bin lira yatırım desteği aldı.

Yatırımla bulundukları şehirlerden Gaziantep Üniversitesi Teknopark'ta kurdukları Rotatelap Yazılım ve Bilişim Teknolojileri AŞ'de bir araya gelen ekip, Türkiye'nin mobil oyun sektöründe adını duyurmak için yeni oyun projeleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yatırımcıların "Güneydoğu'da teknoloji ve mobil oyun üretimi olmaz" gibi ön yargılarını da yıkmayı amaçlayan ekip, mobil oyun sektöründeki ihracata önemli katkı sunmak istiyor.

TEKNOLOJİ
Steam yaz indirimleri başladı: Birçok popüler oyun ya indirimde ya ücretsiz

Yatırım yeni projelerin önünü açtı

Abdurrahman Koçak, yaptığı açıklamada, uzun yıllar çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalıştıktan sonra farklı illerdeki arkadaşlarıyla kurdukları şirkette mobil oyun geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Koçak, başarılarını ileriye taşımak ve global arenada ses getiren işlerin yapılması için Gaziantep'te var güçleriyle çalıştıklarını dile getirerek çalışmalarının ardından küresel anlamda başarılı olacaklarına inançlarının tam olduğunu ifade etti.

TEKNOLOJİ
Bob and Prickle ile dünyaya açılan Türk oyun tasarımcısı yeni oyun tasarlıyor

Global pazarlara açılmayı hedefliyorlar

Mobil oyun pazarının dünyada ciddi hacme ulaştığına dikkati çeken Koçak, şöyle devam etti:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın teknoloji odaklı sanayi hamlesi ile Cumhurbaşkanlığımızın dijital dönüşüm hamlesinin önceliklerinde mobil oyunları var. Biz sektörde faaliyet gösterip hem mili strateji doğrultusunda üretmeye çalışıyoruz hem de katma değerli üretimlerle oyun ihracatı yapmayı hedefliyoruz.

TEKNOLOJİ
Yabancı firmaların gözü Türk yazılımcılarda

Koçak, mobil oyun yatırımlarının önemli olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Bizim gibi bağımsız küçük stüdyolar, uzun sürelerde oyun geliştirirken ister istemez maddi kaygılara düşebiliyor. Çünkü oyun geliştirirken para kazanamıyorsunuz. Kaygısız şekilde oyun geliştirildiğinde çok daha güzel ve başarılı projeler çıkabiliyor. İhracat yapmak isteyen bizim firmalar, tohum yatırımlarına ihtiyaç duyuyor. Bizim de tek hedefimiz oyunlarımızı global alana taşıyıp oyun ihracatı yapmaktır. Ülkemize döviz girmesini istiyoruz."