iOS şifreleri kolayca çalınabiliyor

Olta sistemi ile kullanıcı parolalarını çalan hackerlar, iOS işletim sistemindeki bir açığın peşine düştü. Apple’a güvenen kullanıcıların zaafından yararlanan kötü niyetli insanlar, kopyaladıkları iTunes veya iCloud parola ekranı ile iOS kullanıcılarının şifrelerini ele geçirmeye çalışıyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
iOS kullanıcılarının Apple hatayı düzeltene kadar dikkatli olmaları gerekiyor.

iOS cihazı kullanıcılarının ekranda sıkça karşılaştıkları iTunes veya iCloud parola ekranı, kötü niyetli kişilerin radarına girdi. Apple kullanıcılarının güvendiği hatta sorgulamadığı bu sistem kullanıcıları büyük sıkıntı ya sokabileceği açıklandı.

Felix Krause'un kendi web sayfasında görülen durum hackerların sıkça kullandığı olta sistemi ile çalışıyor. Bildiğiniz şifre şifre ekranının bire bir aynısını kopyalayan kötü niyetli kişiler, Apple kullanıcıların sisteme olan güvenini kullanarak şifrelerini ele geçirmeye çalışıyor.

iTunes veya iCloud parola ekranının aynısını yapan hackerler, kullanıcıya her zamanki gibi şifre ile giriş yapmasını sağlayacak bir bildirimde bulunuyor. Kullanıcılar ise Apple’ın sistemine güvenerek her zamanki karşılaştığı şifre ekranına benzeyen sisteme kişisel şifresini girdiği takdirde şifre, hackerlar tarafından ele geçirilmiş oluyor.

Oldukça tehlikeli olan bu durumu Apple’ın acilen düzeltmesi gerekiyor. Kullanıcıların Apple tarafından söz konusu hataya karşı bir çözüm geliştirilene çok kadar dikkatli olması gerekiyor. Durum düzeltilene kadar kullanıcıların kendini güvence altına almaları için şifre ekranı ile karşılaştığında home butonuna basmaları gerekiyor. Home butonuna basıldığında şifre ekranı kayboluyorsa olta saldırısı ile karşı karşıya olduğunuzu gösteriyor. Şayet şifre ekranı kaybolmuyor sabit kalıyorsa gerçek parola ekranı ile karşı karşıya olduğunuzu gösteriyor.