Google'ın içinden Samsung çıktı

Google’ın en yeni amiral gemisi Pixel 3 XL, iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı. Akıllı telefon ve tabletleri parçalayan ekip bu sefer büyük bir sürprizle karşılaştı. Google’ın eleştiri alan çentikli ekranının Samsung tarafından üretildiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Google Pixel 3 XL

Akıllı telefon, bilgisayar ve tablet gibi elektronik cihazları parçalarına ayırarak tamir edilebilirliklerine ölçen iFixit ekibi, Google Pixel 3 XL’ı masaya yatırdı. Çentikli tasarımıyla eleştirilere maruz kalan Google’ın yeni amiral gemisinde hangi markalara ait parçaların kullanıldığı ortaya çıktı.

  • Pixel 2 modelinde kullanılan LG ekranlar büyük sorunlar çıkarmıştı. Google geçmişte yaşadığı sorunlarla tekrar uğraşmamak için Samsung ile çalışmayı tercih etmiş. İlk test sonuçları Google’ın doğru tercih yaptığını belirtiyor.

Tek kameralı Pixel 3 XL’ın sensörünün de Sony üretimi IMX363 olduğu görülüyor. iFixit ekibinin her model için verdiği tamir edilebilirlik puanıysa Pixel 3 XL için 10 üzerinden 4 oldu. Google Pixel 2 XL, aynı testten 6 puan almıştı.

Pixel 3 XL'ın parçalarına ayrılmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL tanıtıldı