Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi Türkiye'de üretime başlıyor

Samsung ve OPPO'nun ardından Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi de Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdi. İstanbul Avcılar'da kurulacak olan tesiste telefon üretiminin 2021'in ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor. Ayrıca bu merkezde toplamda 2000 kişi istihdam edilecek.

Yunus Emre Şahin
Xiaomi

Birkaç haftadır ortaya çıkan söylentilerin ardından Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Türkiye'de 30 milyon dolarlık yatırımla Avcılar'da yeni bir tesis açılacağını duyurdu. Yani böylece Samsung ve OPPO'nun Türkiye yatırımlarından hemen sonra Xiaomi de benzer bir adım atarak Türkiye'de üretime geçeceğini bildirdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/04/11/52/resized_975b1-95e4afb1xiaomiuretim.jpg

Telefon üretimi ne zaman başlıyor?

Xiaomi, yaptığı duyuruda 2021'in ilk çeyreğinde akıllı telefon üretimlerine başlanacağını bildirdi. Bununla birlikte 2000 kişi istihdam edileceği de duyuruldu.

Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu'nun konuyla alakalı açıklamaları şu şekilde:

İstanbul Avcılar'daki tesisin toplamda 14 bin metrekare alana kurulacağı da bilinen detaylar arasında.

Samsung ve OPPO tesislerini nereye kuruyor?

Özellikle son dönemlerde büyük teknoloji şirketlerinin Türkiye'ye yatırımları artmaya devam ediyor. Bu noktada en önemli detaylardan birisi sadece montaj değil üretimin de ülkemizde yapılacak olması.

Samsung ve OPPO, İstanbul ve Kocaeli'nde kurulacak fabrikalarla birlikte üretime kısa süre içinde başlanacağını belirtiyor. Asıl hedef ise Türkiye'de üretilen Samsung ya da OPPO telefonların Avrupa'ya ihraç edilmesi. Şu anda her iki şirketin toplamda 50 milyon dolarlık yatırım yaptığı biliniyor.

Bu tarz büyük şirketlerin Türkiye'de üretim yapmasının asıl nedenlerinden biri de teşvik düzenlemeleri. Geçtiğimiz dönemlerde Resmî Gazete'de yayınlanan düzenleme, üretimde önemli fırsatlar sunuyor ve ithalatın önünü açıyor.

TEKNOLOJİ
Samsung ve OPPO Türkiye'de fabrika kuruyor

TEKNOLOJİ
OPPO Türkiye'deki yatırımlarıyla alakalı açıklama yaptı