Apple yeni App Store arama özelliğiyle uygulama ve oyun bulmayı kolaylaştırıyor

Apple, App Store için hayata geçirdiği yeni arama özelliğiyle birlikte kelime bazlı bir filtreleme yapmaya başlıyor. Böylece yapay zeka desteğiyle uygulama ve oyunları bulmak kolaylaşıyor.

Yunus Emre Şahin
App Store

Apple; ABD, Kanada, Avustralya ve BirleşikKrallık'ta uygula bulmayı kolaylaştıran yeni bir App Store arama önerileri özelliği kazandı. Böylece yeni bir arama terimi yazdıktan sonra, AppStore ne aradığınızı tahmin etmeye çalışarak sonuçları filtreleyecek ve belirli türden uygulamalar için hızlıca öneriler sunacak.

Yeni arama önerileri aslında Nisan'dan bu yana bazı kullanıcılarda test ediliyor. Fakat son hamleyle birlikte artık çok daha geniş bir kapsamda kullanıcı kitlesine yayılıyor.

App Store arama önerileri nasıl kullanılır?

Özelliği kullanmak gayet basit. Bir örnekle devam etmekte yarar var. Eğer egzersiz uygulaması arıyorsanız, arama alanına spor ve egzersizkelimelerini yazabilirsiniz. Ama bu yeni sistem kelimeler arasında yeni filtrelemelerle sorguyu kuvvetlendiriyor. Ayrıca yine yapayzekadesteğiyle birlikte çok daha işlevsel bir yapı sunuluyor.