Kandil’le beraber yürüyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun, Ordu ve Samsun mitinglerinde HDP ile iş birliği yapan muhalefete tepki gösterdi: Kandil'den selam geliyor bay bay Kemal'e. Ne diyor? ‘Desteğimiz onunla.’ Bunlarla beraber yürüyor bay bay Kemal. 14 Mayıs seçimlerinin önemini vurgulayan Erdoğan, “Bu zihniyet, milletimizin istiklaline ve istikbaline olan bağlılığına husumet besleyen zihniyettir. Bu zihniyet, Kandil'de PKK, Pensilvanya'da FETÖ, Avrupa'da cinsiyetçi sapkın, Afrika'da sömürgeci, Orta Doğu'da işgalci, Asya'da fitneci olarak karşımıza dikilen zihniyettir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Altınordu Cumhuriyet Meydanı'nda ve Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinglerde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Giresun'da valilik yanında, Ordu’da Altınordu Cumhuriyet Meydanı'nda ve Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinglerde vatandaşlara hitap etti. 14 Mayıs'ın çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “En az bir komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek bize, Cumhur İttifakı’na oy vermesini sağlamanız lazım. Aksi takdirde ne olur biliyor musunuz? Bizim Irak ve Suriye'de tepelerine bindiğimiz, nefes alamaz hale getirdiğimiz teröristler var ya işte onlar gelir yeniden bu ülkenin başına musallat olur.”

ÇOCUKLARIMIZI ELİMİZDEN ALIRLAR

“Sadece ülkemize değil milletimizin inancına, değerlerine saldıran FETÖ'cü hainler var ya işte onlar gelir, yeniden çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler var ya işte onlar gelir, bizi yeniden kendilerine bağımlı kılar. Bunu nasıl mı yaparlar? Karadeniz'de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar, Gabar'da bulduğumuz petrolün çıktığı kuyuların üzerine geçmişte olduğu gibi beton dökerler. Sınırlarımızın ötesinden başlattığımız güvenlik bariyerlerimizi yıkıp şehirlerimizi yeniden kana ve ateşe boğarlar.”

KANDİL ‘DESTEĞİMİZ ONUNLA’ DİYOR

“Şu anda cezaevinde olan Selo var ya, Diyarbakır'da Kürt kardeşlerimi sokağa döktü, arabalarla üzerlerinden geçtiler” ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: “Şimdi ne diyor bunlar? Bay bay Kemal 'Gelince onu çıkaracağız, Selo ne yaptı?' diyor. Daha ne yapacak? 51 Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. Utanmadan, sıkılmadan bizim Yasin Börü evladımızı şehit ettiler. Şimdi de diyorlar ki bunun suçu ne? Daha ne olacak Bay bay Kemal. İşte bakın, Kandil'den selam geliyor Bay bay Kemal'e. Ne diyor? ‘Desteğimiz onunla.’ Ne diyor terör örgütünün temsilcileri? ‘Yüzyıllık kazanımlarını değiştireceğiz’ diyor. Hale bak. Bunlarla beraber yürüyor Bay bay Kemal. O masadakiler de aynen.”

TESLİM OLMADIĞIMIZ İÇİN BİZE DÜŞMANLAR

“Bu zihniyet, milletimizin istiklaline ve istikbaline olan bağlılığına husumet besleyen zihniyettir. Bu zihniyet, Kandil'de PKK, Pensilvanya'da FETÖ, Avrupa'da cinsiyetçi sapkın, Afrika'da sömürgeci, Orta Doğu'da işgalci, Asya'da fitneci olarak karşımıza dikilen zihniyettir. Bu zihniyet Kürt kardeşlerimizi bölücü örgütün maalesef tasallutu altına sokan zihniyettir. Gençlerimizi değersiz, köksüz, şekilsiz kültür endüstrilerinin, kadınlarımızı kendilerini metalaştıran küresel rüzgarların velhasıl varlığımızın teminatı olan her bir toplum parçamızı ayrı bir tuzağın içine çekmek isteyen kirli oyunun koçbaşıdır. Bize buna razı göstermediğimiz, buna teslim olmadığımız, buna yol vermediğimiz için düşmanlar.”

Cumhuriyet düşmanları CHP’de cirit atıyor

Samsun’daki konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’de milletvekili oldu, rahmetli Deniz Baykal’ı sırtından bıçakladı. Genel başkan oldu 11 yıldır CHP seçmenine gün yüzü göstermedi. Bu partiyi köken ve mezhep fanatiklerinin eline teslim etti. Yıllardır hizmet bekleyen İzmirliye tek bir faydası, tek bir hayrı dokunmadı. Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinallerin, cumhuriyet düşmanlarının, LGBT savunucularının, manda ve himaye peşinde koşanların cirit attığı, milli bünyeye zararlı bir mandacı muhipler cemiyetine çevirdi” dedi.

Biz talimatımızı milletten alıyoruz

Alandakilere “Kandil’den talimat alanlarla bir yere varılır mı?” diye soran Erdoğan şöyle devam etti: “Biz talimatımızı önce Allah’tan, sonra milletten alıyoruz. Biz Türkiye Yüzyılı yolunda ilerlerken birileri de Türkiye’nin kuyusunu kazmanın peşinde. Bunun için ne yapıyorlar? Kime ne demeleri gerekirse onu diyorlar. Talimatı veren neresi? Kandil. Bay bay Kemal de bunun taahhüdünü veriyor. Söylesene Bay bay Kemal, Meclis’te HDP’yle neler görüştün, neler konuştun? PKK’sından HDP’sine, bölücülerin nasıl cüretkar bir şekilde ortaya döküldüklerini görüyorsunuz değil mi? Bay bay Kemal’den almışlar sözü. Şimdiden silahlarını doldurmaya, molotoflarını hazırlamaya başlamışlar. Bu manzaradan en az bizim kadar CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimizin de utandığına inanıyorum.”

Evlatlarımızla ABD’lileri mukayese edemeyiz

Gelecek günlerde Van’a gideceğini, orada yapacağı konuşmada da bu konuları işleyeceğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt kardeşlerimi çok aldattılar, hala da aldatıyorlar. Bu oyunu, 14 Mayıs’ta bozmaya var mıyız? Ben size inanıyorum. Savunma sanayisindeki işe yarar ürünlerimize el koyacaklarmış, bütün çalışmaları akamete uğratacaklarmış. İşte görüyorsunuz. İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’ndaki ülkemizin adeta teknoloji vitrini haline gelen Teknofest’i hazmedebildiler mi? Şimdiden aynı yeri Amerikalı şirketlere devretme sözü veriyorlarmış. Ya sizin o Amerika’dan görüştüğünüz kişilerle ben 15 sene önce görüştüm. ‘Biz Türkiye’de yatırım yapmak istiyoruz’ dediler. ‘Gelin, yapın, ne istiyorsanız sizlere vereceğim.’ dedim. 15 yıl oldu, gelmediler. Niye? Bunlar vatansever, milliyetperver değil. Bunlar Türkiye’ye gelip de bu tür yatırımlara girmezler. Burada, bu yatırımları yapanlar zaten ortada. İşte, İHA’ları, SİHA’ları, Kızılelma’yı, Akıncı’yı yapan Baykar. Bu milletin öz evlatlarıyla onları mukayese edemeyiz.”

Çalışanları da emeklileri de rahatlatacağız

AK Parti iktidarları döneminde yapılanların anlatmayla bitmeyeceğini belirten Erdoğan, eksiklerin de gelecek dönemde aşılacağını vurguladı. Erdoğan, “Bütün bu sıkıntılar evelallah aşılacaktır. Ama bunu da biz aşarız. Çarşıda, pazarda yaşanan bütün pahalılıkları yine biz aşarız. Ama görüyorsunuz enflasyon her ay biraz daha düşüyor. Yüzde 64’ten önce yüzde 50’ye, ardından geçtiğimiz ay itibarıyla yüzde 43’e indi. İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek” diye konuştu. Erdoğan, çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yaptıkları yüksek oranlı artışlara da dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bütün yaptığımız iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin evlatlarıyla ABD'lileri mukayese edemeyiz

GÜNDEM
Anadolu Alimler Birliği'nden 14 Mayıs'taki seçimlerde Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na destek

SEÇİM
Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'nun Van mitingindeki HDP bayrakları hakkında konuştu: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk bayraklarıyla miting yapıyor