Erdoğan'dan İnce'ye terör tepkisi: Sincar'a da Cerablus'a da gireriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'ye tepki göstererek, "Edirne'deki provakatörün gönlünü hoş etmek için mahkemeden kaçırma sözü veriyor. Afrin'i terörden temizleyen kahramanlara edepsizce laf ediyor. Afrin'de Cerablus'ta Kandil'de ne işiniz var diyorlar. Biz Kandil'e de, Afrin'e de Sincar'a da Cerablus'a da gireriz." dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye terör tepkisi gösterdi. Erdoğan, "CHP'nin terörle ilgili bir ifadesini duydunuz mu? Biz terörle mücadeleyi veriyoruz. Bay Muharrem adaylığı açıklandı Edirne'deki terör örgütünün desteklediği adayı ziyaret etti." ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

Teröristlerle el ele olan, onlarla yürüyenleri demokratik olarak 24 Haziran'da sandığa gömmeye varmıyız? Adam tutuklu. Bu adam 53 tane Kürt kardeşimi 7 Haziran'da bunlar öldürdüler. Sokağa döktüler kardeşlerimizi. Kürde Kürdü öldürttüler. Bir tane adam yok mu başka aday olacak? Aday fakiri mi bunlar?

Türkiye'ye kin nefret terör bunu salanlarla bu ülkeye fayda olur mu? Korku siyasetiyle, tehdit, şantaj ile bu milletin iradesini teslim alacaklarını sandılar. Bugünde milletten icazet almak yerine Pensilvanya'ya göz kırpıyorlar, bölücü örgütün uzantılarına bakıyorlar. ABD'den gelen telefonlarla FETÖ davalarını sulandırmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz şehitlerine sahip çıkmak yerine eli kanlı katillere özgürlük vaadediyorlar.

Edirne'deki provakatörün gönlünü hoş etmek için mahkemeden kaçırma sözü veriyor. Afrin'i terörden temizleyen kahramanlara edepsizce laf ediyor. Afrin'de Cerablus'ta Kandil'de ne işiniz var diyorlar. Biz Kandil'e de, Afrin'e de Sincar'a da Cerablus'a da gireriz. Kandil'i bölücü terör örgütünün başına yıktık, yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.

Kendi paşa keyfi için Mehmetçiklerimizin morali bozuyor. Kandil'e operasyonu durdurmaya çalışıyorlar. Biz terör bataklıklarını kuruttukça bunları telefonun diğer ucundaki efendileriyle beraber bir kaygı sarıyor. Bay Muharrem dershane çalıştırmış. Öğretmenlerin sigortalarını ödememiş. Başörtüsünün yasaklanması için AYM'ye imza verenlerden bunlar. Yıkmaktan başka hiçbir vizyonu olmayan yıkım ekibinden hiçbir şey olmaz. Bir dershaneyi yönetemeyen bu ülkeyi yönetebilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar hala kağnı döneminde kalmışlar