Türk mutfağındaki en eski lezzetlerinden olan revani tatlısı, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet görüyor. İşte, enfes revani tatlısı tarifi....
REVANİ TATLISI NASIL YAPILIR? ADIM ADIM REVANİ TATLISI TARİFİ
1. ADIM: Öncelikle şerbeti hazırlamalısınız. Derin bir tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya alınır.
2. ADIM: Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
3. ADIM: Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
4. ADIM: Hoş bir koku ve tat vermesi için 1 adet portakalın kabuğunu rendeleyerek karışıma ekleyin.
5. ADIM: Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
6. ADIM: Fırın kabını yağlayın ve kek hamuru dökün.
7. ADIM: 170°C fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
8. ADIM: Fırından çıkarılan keki kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
9.ADIM: 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre süslenerek servis edilir.
REVANİ TATLISI MALZEMELERİ
-3 adet yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı ayçiçek yağı
-1 su bardağı irmik
-1,5 su bardağı un
-1 su bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
Şerbeti için:
-2,5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-1/2 adet limon suyu
Servisi için:
-2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
REVANİ TATLISI TARİFİNİN YAPILIŞI
REVANİNİN KABARMASI İÇİN NE YAPMALI?
Süngerimsi bir kıvamı olmasını isterseniz revani hamurunuzun içerisine mutlaka yoğurt ilave edin. Yoğurdunuzun hafif sulu kısmından koyarsanız da revaniniz daha güzel kabarır.
REVANİ TATLISI TARİFİNİN HAZIRLIK VE PİŞME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞİYOR?
8 dilim revani tatlısı için hazırlama süresi 35 dakika, pişirme süresi 35 dakikadır.
REVANİ TATLISI KAÇ KALORİDİR?
1 dilim revani 590 kaloridir.
REVANİ TATLISI TARİFİ ZORLUK SEVİYESİ NEDİR?
KOLAY
REVANİ TATLISI YAPIMININ PÜF NOKTALARI
Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir. Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.