Şambalı

Ortadoğu sofrasından çıkan şambalı tatlısını süt veya ayran ile servis edebilirsiniz.

Şambalı

GÜNDEM
Erdoğan o anneye çiçek gönderdi

https://image.piri.net/resim/upload/2017/05/23/12/21/4839a3151.jpg

Şerbet için bütün malzemeleri teker teker tencereye alın. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Tencereyi soğuması için kenara alın.

https://image.piri.net/resim/upload/2017/05/23/12/22/0baad2fd3.jpg

Hamur için; malzemeleri sırayla yoğurma kabına alın. Bu arada karbonatın üzerine limon suyunu ilave edip köpürtün. Köpürttüğünüz karbonatı karışıma ekleyip 5 dakika boyunca hamuru yoğurun.

https://image.piri.net/resim/upload/2017/05/23/12/22/5e9c1bee4.jpg

Hafifçe yağladığınız fırın kabınıza hamuru boşaldın.

https://image.piri.net/resim/upload/2017/05/23/12/23/37c075655.jpg

Hamuru bastırıp düzleyin ve dilimleyin. Hamuru tezgahta 1 saat mayalanması için dinlendirin.

https://image.piri.net/resim/upload/2017/05/23/12/23/633b8a366.jpg

Tatlının üzerine bademler yerleştirin.

https://image.piri.net/resim/upload/2017/05/23/12/23/543dbef77.jpg

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına tatlıyı sürün. Şambalı kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün ve kızarana kadar pişirin.

https://image.piri.net/resim/upload/2017/05/23/12/23/fdc6f0c08.jpg

Tatlıyı fırından aldıktan sonra kestiğiniz yerlerden bir daha geçip kesin. Sıcak tatlıya ılımış şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Ardından servis edin.

https://image.piri.net/resim/upload/2017/05/23/12/24/797589da9.jpg

Afiyet olsun.