Terbiyesi için
8 su bardağı balık suyu(herhangi bir balık)
2 çorba kaşığı un
1 orta boy soğan
2 yumurta sarısı
1 havuç
yarım limon suyu
1 kereviz
yarım su bardağı su
1 patates
1 kahve fincanı pirinç, tuz
HAZIRLANIŞI:
Sebzeleri küçük küçük doğrayalım. Pirinç ile beraber tencereye alalım, üzerini örtecek kadar su koyalım. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim,balık suyunu ve tuzu ilave edelim. Bir kapta un, yumurta sarısı,limon suyu,yarım bardak suyu telle çırparak kaynamakta olan çorbaya karıştıralım.1-2 dakika kaynatıp servis yapalım.Afiyet olsun.
HAYDARİ Malzeme Listesi
( 6 kişilik)
500 gr süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
50 gr tereyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Sarımsağı ezip bir kapta yoğurt ile karıştıralım. Tereyağını eritip yakmadan nane ve fesleğeni kavuralım. Sarımsaklı süzme yoğurdun içerisine baharatlı tereyağını hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edelim. Tuz ve karabiberi ekleyip soğuttuktan sonra şekil verip balığın yanında servis yapalım.
Afiyet olsun.
İFTAR MENÜSÜ
Balık çorbası
Lüfer ızgara
Haydari
Helva