Perde pilavı nasıl yapılır? Nefis yemek tarifleri arasında yer alan perde pilavını evde hazırlamak hiç de zor değil

Perde pilavı, şık sunumu ve lezzetiyle sofraların yıldızı olan özel bir yemektir. Borcamda perde pilavı yaparak hem pratik hem de görsel olarak zengin bir sunum elde edebilirsiniz. Porsiyonluk perde pilavı ise misafirlerinize daha şık bir deneyim sunar. Yufkalı perde pilavı da farklı bir lezzet arayanlar için harika bir alternatiftir. Perde pilavı hamuru tarifi ise pilavın dokusunu belirleyen önemli bir aşamadır. Nefis yemek tarifleri arasında yer alan perde pilavını evde hazırlamak hiç de zor değil. Peki perde pilavı tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte porsiyonluk perde pilavı tarifi.

Perde pilavı tarifi

Perde pilavı, hem özel günlerinizde hem de hafta sonu kahvaltılarında tercih edebileceğiniz, yapılışı keyifli ve lezzeti eşsiz bir yemektir. Farklı sunum alternatifleri ve lezzet kombinasyonlarıyla perde pilavını kendi zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Peki perde pilavı nasıl yapılır? İşte perde pilavı malzemeleri, püf noktaları ve tarifi.

Perde pilavı, şık sunumu ve lezzetiyle özel günlerin vazgeçilmezlerinden biridir. Perde pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, aslında oldukça basit bir tarifi vardır. Pirinç, tavuk suyu, tereyağı ve çeşitli kuruyemişlerle hazırlanan iç harç, incecik açılmış hamurun üzerine yayılır ve rulo şeklinde sarılır. Daha sonra bu rulo, dilimlenerek fırında pişirilir. Perde pilavı tarifi ile hem görsel bir şölen sunabilir hem de damakları tatlandırabilirsiniz.

Perde pilavı tarifi için malzemeler

Yeteri Kadar Bütün Badem

1 Adet Tavuk Kalça

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Ve 1/2 (Yarım) Su Bardağı Sıcak

1/2 (Yarım) Su Bardağı Kabuğu Soyulmuş Doğranmış Çiğ Badem

Yeteri Kadar Tuz

Yeteri Kadar Toz Karabiber

Perde pilavı yapılışı

Perde pilavı kaç dakikada hazırlanır ve pişer?

2 saatte hazırlanan perde pilavı 60 dakikada pişer.

Perde pilavı kalorisi ne kadar?

Zorluk seviyesi orta olan perde pilavı kalorisi 342,9.