Ovmaç çorbası, Türk mutfağının hem doyurucu hem de lezzetli çorbalarından biridir. Ovmaç çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız, aslında yapımı oldukça basittir. Ovmaç çorbası tarifi için genellikle un, su, yumurta ve çorba için temel malzemeler kullanılır. Ovmaç çorbası hazırlanışı sırasında un ve yumurta karıştırılarak küçük parçalar halinde çorba suyuna eklenir. Ovmaç çorbası malzemeleri bu şekilde basit olsa da, ortaya çıkan tat oldukça zengin ve doyurucudur. Özellikle soğuk havalarda içimi keyifli bir çorbadır. İşte ovmaç çorbası pratik tarifi.
Ovmaç çorbası tarifi için malzemeler
Hamur Malzemeleri
2 Su Bardağı Beyaz Un
1/2 (Yarım) Su Bardağı Kemik Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
Terbiyesi İçin
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Kemik Suyu
Servis Malzemeleri
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Ovmaç çorbası yapılışı
Ovmaç çorbası kaç dakikada hazırlanır ve pişer?
2 saatte hazırlanan ovmaç çorbası 25 dakikada pişer.
Ovmaç çorbası kalorisi ne kadar?
Zorluk seviyesi orta olan ovmaç çorbası kalorisi 168,6.
Ovmaç nedir?
Çanakkale yöresinin en ünlü çorbalarından biri ovmaç ya da oğmaç çorbası. ... Yerel şive gereği Uvmaç Çorbası ya da Umaç Çorbası gibi isimlerle anılmaktadır. Yumurta ve çok az su ile muammele edilen hamurun avuç içlerinde ovularak çimdik çimdik parçalara ayrılmasından sebep bu ismi almıştır.