Müjdeyi Bakan Tekin verdi! Öğretmenlere ikinci tayin hakkı tanınacak

İkinci il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerine ilişkin takvim öğretmenlerce merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğretmenlere ikinci yer değiştirme müjdesi geldi. Öğretmen tayinlerine ilişkin açıklama yapan Bakan Yusuf Tekin, öğretmenlerin ikinci il içi, iller arası ve mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerinin tek bir takvimle bütün boş normlar açılarak yapılacağını bildirdi. Peki, MEB ikinci il dışı tayinleri ne zaman? Öğretmen iller arası yer değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Öğretmen il içi il dışı yer değiştirme takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), öğretmen il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değişikliği ile mazerete bağlı atama takvimi, öğretmenlerce sorgulanıyor. İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ve iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları sona ermiş ve sonuçları ilan edilmişti. Peki, MEB ikinci il dışı tayinleri ne zaman? İşte, MEB öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuru tarihi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Öğretmen iller arası yer değiştirme başvuru sonuçları

Öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 28 Temmuz-2 Ağustos arasında alınmıştı. Sonuçlar MEB tarafından ilan edildi. Atama için başvuruda bulunanlar sonuçları, ve e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kadrolu öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme görev sürelerinin hesabında esas alınan 30 Eylül tarihi, 31 Aralık olarak değiştirildiğini duyurdu.

İkinci il dışı öğretmen tayinleri ne zaman?

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere ikinci bir yer değiştirme hakkı tanıyacakları açıkladı. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler, mazerete bağlı yer değiştirme sürecinin 23 Ağustos'ta tamamlanmasından sonra ikinci bir il içi ve iller arası yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek.

Bakan Tekin, konuya ilişkin olarak öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerinin tek bir takvimle, bütün boş normların açılarak yapılacağını bildirdi. İkinci il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerine ilişkin takvim, önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

Öğretmen iller arası yer değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

ÖZGÜN
Okullar ne zaman açılacak? 1. sınıflar okula ne zaman başlayacak? 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimi MEB tarafından açıklandı