Mutnacana, Osmanlı mutfağının en tanınmış ve gösterişli yemeklerinden biri. Kuzu eti ve meyvelerle yapılan mutancana, tatlı ile tuzlunun uyumunu gösteren bir lezzet.
Türk mutfağının vazgeçilmez ve yıllara meydan okuyan bir yemaği. Ayrı bir lezzet olan de haberimizden ulaşabilirsiniz.
Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan mutancana, MasterChef programında yarışmacılara görev olarak verilince ve lezzet olarak çok merak edildi. Özel tarifi ve kendine has tadı ile kalabalık softraların, özel misafirlerin vazgeçilmezi. ı da haberimizde bulabilirsiniz.
Mutancana Edirne'nin vazgeçilmezi
Mutancana, Osmanlı Saray Mutfağının son yıllarda en revaçta olan yemeklerinden biri. Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti ile hazırlanan mutancana, desek yeridir.
Fatih Sultan Mehmet Han'ın da en sevdiği yemek olan mutancana nasıl yapılır?
Mutancana için malzemeler
-800 gram kuzu eti
-100 gram arpacık soğan
-50 gram soyulmuş iç badem
-50 gram kuru kayısı
-30 gram razaki üzüm
-50 gram kurutulmuş mürdüm eriği
-50 gamr kuru incir
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı bal
-Tuz
-2 su bardağı ılık su
-2 çay kaşığı sumak