Mutancana tarifi: Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği mutancana nasıl yapılır?

Bir Osmanlı yemeği olan ve Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği lezzetli yemeklerden biri olan mutancana, yüzyıllar içerisinde günümüze ulaşan kadim bir lezzet. Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti ile hazırlanan mutancana, Edirne ile de özdeşleşmiş desek yeridir. Peki, özel ve kalabalık sofraların baş tacı olacak mutancana yemeği nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzeti mutancana

Mutnacana, Osmanlı mutfağının en tanınmış ve gösterişli yemeklerinden biri. Kuzu eti ve meyvelerle yapılan mutancana, tatlı ile tuzlunun uyumunu gösteren bir lezzet.

Türk mutfağının vazgeçilmez ve yıllara meydan okuyan bir yemaği. Ayrı bir lezzet olan de haberimizden ulaşabilirsiniz.

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan mutancana, MasterChef programında yarışmacılara görev olarak verilince ve lezzet olarak çok merak edildi. Özel tarifi ve kendine has tadı ile kalabalık softraların, özel misafirlerin vazgeçilmezi. ı da haberimizde bulabilirsiniz.

Mutancana Edirne'nin vazgeçilmezi

Mutancana, Osmanlı Saray Mutfağının son yıllarda en revaçta olan yemeklerinden biri. Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti ile hazırlanan mutancana, desek yeridir.

ÖZGÜN
Türk mutfağının en lezzetli kebaplarından: Çökertme Kebabı tarifi

Fatih Sultan Mehmet Han'ın da en sevdiği yemek olan mutancana nasıl yapılır?

Mutancana için malzemeler

-800 gram kuzu eti

-100 gram arpacık soğan

-50 gram soyulmuş iç badem

-50 gram kuru kayısı

-30 gram razaki üzüm

-50 gram kurutulmuş mürdüm eriği

-50 gamr kuru incir

-2 yemek kaşığı tereyağı

-2 yemek kaşığı bal

-Tuz

-2 su bardağı ılık su

-2 çay kaşığı sumak

ÖZGÜN
Evde kolayca yapılabilecek 7 farklı makarna sosu tarifi

ÖZGÜN
Kavurma nasıl yapılır? Ağızda tadını bırakan lezzetli koyun kavurma tarifi