CHP Muğla milletvekili adayları 2023 isim listesi

CHP Muğla milletvekili adayları seçmenlerin odaklandığı konulardan oldu. 2023 seçimleri için geri sayım sürüyor. DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti seçimlerde Millet İttifakı çatısı aldında CHP listesinde girecek. Aday listeleri bugün YSK’ya teslim edilecek. Listelerin YSK’ya teslim edilmesine saatler kala CHP’din 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak milletvekili adayları listesi belli olmaya başladı. CHP Muğla listesinde Gelecek Partisi'nden Selçuk Özdağ da yer aldı. İşte isim isim CHP'nin 2023 genel seçimi Muğla milletvekili adayları listesi.

CHP Muğla milletvekili adayları listesi

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. CHP’nin Muğla ve diğer illerdeki milletvekili adayları da belli oldu. 14 Mayıs 2023 Pazar günü 64 milyon 191 bin 285 milyon seçmen 28. dönem milletvekillerini seçmek için 195 bin 705 sandıkta oy kullanacak. CHP’nin Muğla milletvekili adayları da belli oldu. İşte isim isim 2023 milletvekili genel seçimi CHP Muğla milletvekili adayları listesi ve detaylar…

CHP Muğla milletvekili adayları (2023 seçimleri)

Milletvekili geçici aday listesi ne zaman yayınlanacak?

YSK'nin seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Takvime göre siyasi partilerin milletvekili aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar YSK Başkanlığına sunması gerekiyor. Bu kapsamda şu ana kadar Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi ve Millet Partisi milletvekili adaylarına ilişkin listeyi YSK'ye sundu.

Teslim edilen listeler YSK tarafından incelenmeye başlanacak, eksiklik bulunması halinde bunların tamamlanması için ilgililere 14 Nisan'a kadar süre tanınacak. Ardından geçici aday listeleri 15 Nisan'da, kesin listeler ise 19 Nisan'da ilan edilecek.

Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

Seçmenlere iki ayrı oy pusulası verilecek

14 Mayıs'taki seçimlerde, seçmenlere verilecek iki oy pusulasından biri cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak. İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri belli oldu

Siyasi partiler ve ittifakların 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kullanılacak birleşik oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi.

Kura çekimi sonuçlarına göre siyasi partiler ve ittifakların sıralaması şu şekilde oldu:

İttifaklar içerisinde sıralama ayrıca belirlendi

Kura çekiminde ikinci aşamada ittifakların kendi içerisindeki sıralaması ise şu şekilde oldu:

ÖZGÜN
Zonguldak CHP milletvekili adayları listesi açıklandı

ÖZGÜN
Van 2023 seçimleri: CHP milletvekili adayları isim listesi belli oldu

ÖZGÜN
CHP milletvekili adayları listesi Malatya seçimleri

ÖZGÜN
CHP Samsun milletvekili adayları listesi belli oldu 2023

ÖZGÜN
CHP Kayseri milletvekili adayları genel seçim 2023

ÖZGÜN
CHP Ankara milletvekili adayı listesi belli oldu: Saadet, Deva, Gecek partili isimler de var

ÖZGÜN
CHP İstanbul milletvekili adayları belli oldu mu? 2023 seçimi milletvekili aday listesi

ÖZGÜN
AK Parti İzmir milletvekili adayları 14 Mayıs 2023

ÖZGÜN
CHP 28. dönem milletvekili aday listeleri 2023