Döviz kuru ile altın fiyatları Merkez Bankası'nın aralık ayı faiz kararına odaklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz kararını belirlemek için 21 Aralık 2023 Perşembe günü toplanacak. Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı aynı gün içerisinde saat 14.00'te açıklanacak. Peki TCMB bu ayki faiz kararı ne olur, beklenti ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Yatırımcılar, Merkez Bankası'nın Aralık ayı faizini merakla bekliyor. Para Politikası Kurulunun (PPK) toplantısının ardından yılın son ayı için faiz kararı açıklanacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak, toplantı ne zaman? İşte, detaylar...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz kararını belirlemek için 21 Aralık 2023 Perşembe günü toplanacak. Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı aynı gün içerisinde saat 14.00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI KASIM AYI FAİZ KARARI NE OLDU?

Merkez Bankası, Kasım ayında politika faizini beklentilerin üzerinde 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Banka, parasal sıkılaştırma hızının yavaşlatılacağını ve sıkılaştırma adımlarının kısa bir zaman diliminde tamamlanacağını belirtti. Merkez Bankası’nın bu ayki toplantı kararında da faiz artırımının geleceği yönünde beklentiler söz konusu.

TCMB TOPLANTI TAKVİMİ

ÖZGÜN
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta, beklentiler ne yönde? Gözler Jerome Powell'da!