LGS yerleştirmeler sonuc.meb.gov.tr üzerinden hızlıca öğreniliyor

2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları 24 Temmuz 2023 günü açıklandı. Lise tercih sonuçları, e-Okul üzerinden ya da Mili Eğitim Bakanlığı’nın meb.gov.tr üzerinden sorgulanabiliyor. Sonuc MEB gov tr üzerinde T.C kimlik no ile MEB giriş yapılarak da 2023 LGS tercih yerleştirme sonuçları sorgulama ekranına ulaşılabilmekte. 24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi için lise tercihleri alınacak. İşte MEB LGS sonucu sorgulama sonuc.meb.gov.tr ekranı.

MEB giriş LGS yerleştirme sonuç ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını, http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) takvimine göre, Liselere Geçiş Sistemi-LGS yerleştirme sonuçlarının bugün açıklandı. 23 Haziran’da LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından 3-19 Temmuz tarihleri arasında LGS tercihleri alınmıştı. İşte, MEB LGS sonucu sorgulama sonuc.meb.gov.tr ekranı ve e-okul LGS sonucu sorgulama e-okul.meb.gov.tr ekranı.

MEB LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı

LGS tercih sonuçları erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, yerleştirme sonuçları ilan edildi. Lise tercih sonuçları https://www.meb.gov.tr/ sayfasında üzerinden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgisi öğrenilebiliyor.

LGS yerleştirme sonuçları liselere kaç kişi yerleşti?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen sınav sonrası 1 milyon 14 bin 675 öğrenci, sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Öğrencilerin yüzde 95’i tercihlerine yerleşti. Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 204 bin 812 kontenjanın 200 bin 310’u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı yüzde 97,80 olarak gerçekleşti.

Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde; fen liselerindeki 40 bin 380 ve sosyal bilimler liselerindeki 10 bin 740 kontenjanın tamamı doldu. Anadolu liselerinde bulunan 71 bin 90 kontenjana 70 bin 944 öğrenci yerleşti ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,79 oldu. Anadolu imam hatip liselerinde bulunan 42 bin 76 kontenjana 40 bin 430 öğrenci yerleşti ve bu okul türünün kontenjanlarındaki doluluk oranı yüzde 96,09 oldu. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde bulunan 40 bin 526 kontenjana 37 bin 816 öğrenci yerleşerek doluluk oranı yüzde 93,31 olarak gerçekleşti.

LGS yerleştirme başvuruları ne zaman?

meb.gov.tr giriş - T.C kimlik no ile MEB giriş nasıl yapılır?

MEB'in resmi web sitesinde, Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında bilgi edinebilir, eğitime dair haberler ve duyuruları takip edebilir ve eğitimle ilgili çeşitli hizmetlere erişebilirsiniz.

LGS tercihler yapıldı ve onaylandı. Daha sonra değişiklik yapılır mı?

Onaylanan tercihler, tercih süresi içerisinde veli dilekçesi içinde okul idaresi tarafından iptal edilebilir. İptal işlemi gerçekleştikten sonra öğrenci tekrar tercih yapabilir.

Yerel yerleştirmeden bir okula yerleşen öğrenci, nakillerde merkezi yerleştirmeden bir okula geçebilir mi?

Evet, ilk tercihlerde yerel yerleştirmeden bir okula yerleşen öğrenci nakil tercihlerinde merkezi yerleştirme grubundan bir okula geçebilir.

ÖZGÜN
e-Okul ile 2023 LGS boş kontenjan, taban puanları ve yüzdelik dilimleri

ÖZGÜN
Lise yerleştime nakil işlemleri nasıl yapılacak?