Ramazan günlerinde sahur sofralarında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifini sizler için derledik.
MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN;
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DK
MAYASIZ POĞAÇA PİŞİRME SÜRESİ: 25 DK
MAYASIZ POĞAÇA KALORİSİ: 304,5 k.kal
MAYASIZ POĞAÇA NASIL YAPILIR? ADIM ADIM MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ
1.Aşama: Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alalım.
2.Aşama: Ardından azar azar unu ekleyelim. Ben 4 su bardağı kullandım. Ancak unun markasına göre değişiklik gösterdiğinden 3. Bardaktan sonrasını lütfen kontrollü ekleyelim.
3.Aşama: Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
4.Aşama: Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp saplarından temizleyip ince ince kıyalım.
5.Aşama: Peyniri ufalayıp maydanozla birleştirelim.
6.Aşama: Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açalım, içine harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatalım.
7.Aşama: Kapattığımız kısma, çatalla bastırarak çizikler atalım.
8.Aşama: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
9.Aşama: 190 derece fırında, 25 dakika kadar pişirelim.