Revani nasıl yapılır? Revani tatlısının malzemeleri, besin ve kalori değerleri tarifin hazırlık aşamaları ve süresini sizler için hazırladık. revani için tarifimize buyurun...
Revani tatlısı tarifi
Malzemeler:
1/2 (Yarım) Su Bardağı Toz Şeker
3 Adet Oda Sıcaklığında Yumurta
1/4 (Çeyrek) Su Bardağı Sızma Zeytinyağı
3/4 (Üç Çeyrek) Su Bardağı Sulu Yoğurt
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
3/4 (Üç Çeyrek) Su Bardağı İrmik
3/4 (Üç Çeyrek) Su Bardağı Beyaz Un
Şerbet Malzemeleri
2 Ve 1/2 (Yarım) Su Bardağı Toz Şeker
2 Ve 1/2 (Yarım) Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Servis Malzemeleri
Yeteri Kadar Fıstık
Yapılışı:
Şerbet malzemelerini 5 dakika kaynatın ve soğutun.
Yumurta ve şekeri kabarana kadar 5 dakika çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin, yoğurdu da ekleyin ve karıştırın.
Kalan malzemeleri teker teker ilave edip söndürmeden karıştırın. Yağlanmış orta boy fırın kabına dökün ve üzerini düzleyin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından alıp karelere kesin ve soğuk şerbeti üzerinde gezdirin. Çekmesi ve soğuması için zaman tanıyın ve fıstık serpip servis edin.
Revaninin kabarması için ne yapmalı?
Yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ilave ederek, şeker eriyip yumurtayla beraber kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Süngerimsi bir kıvamı olmasını isterseniz revani hamurunuzun içerisine mutlaka yoğurt ilave edin. Yoğurdunuzun hafif sulu kısmından koyarsanız da revaniniz daha güzel kabarır.