Loznik nasıl yapılır? İşte size loznik tarifi ve püf noktaları

Loznik, özellikle Trakya yöresinde sıkça tüketilen, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Asma yaprağının eşsiz aromasıyla buluşan loznik, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofralarınıza renk katacaktır. Loznik yapılışı oldukça pratik olmakla birlikte, lezzeti artıran en önemli püf noktaları, taze pazı yapraklarının kullanılması ve hamurun ince açılmasıdır. Loznik hazırlanışı, lezzetli ve besleyici bir sonuç için doğru pişirme süresine dikkat edilmesini gerektirir. Peki loznik tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte size loznik tarifinin püf noktalarıyla birlikte:

Loznik Tarifi: Loznik Nedir, Nasıl Yapılır?

Loznik, Türk mutfağının ve özellikle Balkanlar'a özgü yöresel lezzetlerden biridir. Yaprakların hamurla birleştiği bu nefis börek, hafif ve doyurucu bir yemek olarak bilinir. Genellikle pırasalı, peynirli ya da ıspanaklı iç harçlarla yapılır. İşte klasik bir loznik tarifi:

, Trakya mutfağına özgü bir lezzet olup, özellikle mısır unu ve pazı ile yapılan nefis bir börektir. için temel malzemeler; mısır unu, pazı yaprağı, yoğurt, tereyağı, süt ve tuzdan oluşur. sorusunun cevabı, öncelikle pazıların haşlanması ve ardından mısır unuyla yoğrulmuş hamurun içine yerleştirilmesi şeklindedir. Üzerine tereyağı sürülüp fırında pişirilir. oldukça pratik olmakla birlikte, lezzeti artıran en önemli , taze pazı yapraklarının kullanılması ve hamurun ince açılmasıdır. , lezzetli ve besleyici bir sonuç için doğru pişirme süresine dikkat edilmesini gerektirir.

Loznik tarifi için malzemeler (Asma Pidesi)

Loznik nasıl yapılır?

Derince bir kabın içine yoğurdu alın. İçine mısır ununu ilave edin ve güzelce karıştırın. Maydanozları, pırasaları, taze soğanları ince ince doğrayın ve içine ekleyin. Su, tuz, ve şekeri de ilave edip iyice karıştırın. Boza kıvamında bir karışım elde edeceksiniz. Eğer kıvamı yoğun olursa biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz. Kaynayan suda asma yapraklarını 3 dakika kadar haşlayıp hemen çıkartın. Yapışmaz tabanlı genişçe bir tavayı hafifçe yağlayın. Asma yapraklarını, damarlı kısımları üstte kalacak şekilde ve tavanın kenarlarından hafifçe sarkacak şekilde tüm tavanın zeminine yerleştirin. Hazırladığınız karışımı içine boşaltın ve yanlardan sarkan kenarları üstüne doğru kapatın. Kalan boşlukları da asma yaprağıyla kaplayın ve ocağın altını açın. Ara ara çevirerek yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından bir tepsi yardımıyla ters yüz edin ve diğer tarafını da 15 dakika pişirin. Bir servis tabağına alıp, dilimleyerek servis edin.

Loznik kaç dakikada hazırlanır ve pişer?

15 dakikada hazırlanan loznik 30 dakikada pişer.

Loznik tarifinin kalorisi ne kadar?

Zorluk seviyesi orta olan loznik tarifinin kalorisi 285.

Loznik Yapımının Püf Noktaları

Loznik, doğru tekniklerle hazırlandığında çok lezzetli ve doyurucu bir börek olabilir. İşte loznik yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları: