Kronik hastalara yardım başvurusu nereden nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki destek tutarımızı 850 TL - 1.250 TL’ye yükseltiyoruz” dedi. Bakan Yanık, sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara yüzde 5 ek ödeme yapacaklarının müjdesini verdi. Peki kronik hastalara yardım başvurusu nereden nasıl yapılır, şartları neler? Kronik hastalara cihaz desteği nasıl alınır, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Kronik hastalara ek ödeme ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamını genişlettiklerini belirterek, “Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450 TL - 600 TL olan destek tutarımızı 850 - 1.250 TL’ye yükseltiyoruz” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/28/09/34/resized_8f15c-b00dbc33kronikhastalaraekocc88deme.jpg

Kronik hastalara ne kadar ek ödeme yapılacak?

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını da belirten Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek." dedi.

Başvurular hastaların ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılır. Başvurularda, hastanın kronik hastalığına ve cihaz kullanması gerektiğine ilişkin sağlık raporu başvuran tarafından SYD Vakfına ibraz edilir. Başvuranlar Vakıflardan temin edecekleri Elektrik Desteği Programı Başvuru Formunu imzalayarak başvuruda bulunur. Başvurudan sonra SYD Vakfı personeli, sağlık personeli ile birlikte hanenize ziyarette bulunarak muhtaçlık durumunuzu ve cihaza bağlılık durumunun tespitini gerçekleştirir. Hane ziyareti ve bilgileriniz SYD Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilir.

ÖZGÜN
Çocuk Destek Bileşeni parası ne kadar?

ÖZGÜN
Aile Destek Programı yardım tutarları arttı: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım miktarlarını açıkladı