Yoğun bakımlarda ilk sırada aşısızlar var   

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Kovid-19'da yoğun bakıma yatma açısından hiç aşı olmayanların ilk sırada olduğunu belirterek, "2'nci sırada tek doz aşı olmuş kişiler; henüz 2'nci aşısını olmamışlar. 3'üncü sırada ise 2'nci aşısını daha yeni olmuş bağışıklığı tam gelişmemiş kişiler. 4'üncü sırada da 2 doz aşı olmuş ve aradan 3 aydan daha fazla zaman geçmiş kişiler yoğun bakıma yatış sırasını oluşturuyor" dedi.

Arşiv

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı 3 doz aşı olanların 2 doz aşı olanlara göre daha fazla korunduğuna dair açıklamasını ve 4'üncü doz aşının gerekliliği ile ilgili tartışmaları değerlendirdi.

KORONAVİRÜS
'Bir aşı tembelinin ibretlik hikayesi' dedi ve pişmanlığını dile getirdi: Bu yatakta sürünüyorum

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/22/12/30/resized_bdd88-d022eea8f70ad4210890a827436b6ca8.jpg

Prof. Dr. Balık, daha önce özellikle inaktif inaktif aşıların başlangıçtan itibaren 3 doz yapılmasının daha güçlü bir bağışıklık daha güçlü bir kalıcılık bırakacağını söylediklerini belirterek belirterek, şunları söyledi:

KORONAVİRÜS
Uzmanlar ekim ve kasım için endişeleniyor: Yoğun bakımlarda doluluk yüzde 70'lere yaklaştı

"TEK DOZ AŞI NEREDEYSE HİÇBİR İŞE YARAMIYOR"

Prof. Dr. Balık, aşılamanın ilk günlerinde aşı yaptıranların Sinovac aşısı olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

KORONAVİRÜS
Koronavirüs hastaları aşıyla ilgili yanlış bilgilere inanmanın pişmanlığını yaşıyor: Söylenenlerin yalan olduğunu gördüm

"Tıbben 4'üncü doz gerekli değil"

Prof. Dr. Balık, 3 doz aşısını olanlarda 4'üncü dozun gerektiğine dair tartışmalara ilişkin ise şunları kaydetti: