Ve en radikal tedbirler geldi: 18 gün tam kapanma

Türkiye Kovid-19 salgınını kontrol altına alabilmek için en radikal tedbirlere gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından, 29 Nisan saat 19.00’dan 17 Mayıs sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanmayı, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantının ardından konuşan Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı:

GÜNDEM
İçişleri Bakanlığı "tam kapanma" genelgesini yayınladı

RAKAMLARIN DÜŞMESİ ŞART

Ramazan bayramının ardından iyi bir sürece girmemiz için rakamların çok daha aşağı düşmesi şarttır. Vakaları 5 binin altına düşürmeliyiz. Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacaktır. Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edemez. İlave ücret talebiyle karşılaşan vatandaşlarımız kurumlarımız, bildirirlerde gereken neyse hemen yapılacaktır.

KESİNTİSİZ UYGULANACAK

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokak kısıtlaması uygulanacaktır.

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 26 Nisan koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayılarında düşüş sürüyor

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT İZNE TABİ

-Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacaktır, şehirler arası araçlar yüzde 50 ile çalışabilecektir.

-Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

-Kamu personeli uzaktan çalışmaya yönlendirilecektir.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ

KORONAVİRÜS
İllere göre haftalık vaka sayısı haritası açıklandı

KORONAVİRÜS
Rus aşısı Türkiye’de üretilecek: Sputnik V yüzde 92 etkili