Üçüncü doz yerli olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye nüfusunun üç katı kadar aşı için sözleşme yapıldığını, eylül ayından itibaren de yerli aşının devreye gireceğini söyledi. Koca, ikinci dozdan 6 ay sonra tavsiye edilen “üçüncü doz” yani hatırlatma dozunun yerli aşıyla yapılacağını açıkladı. Koca, “En az 6 ay geçtikten sonra olmak üzere; rapel yani hatırlatma dozları tek doz olarak öneriliyor. Bu durumda rapel dozlarını, hatırlatma dozlarını yerli aşı ile yapabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Hüseyin Likoğlu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Yayın Yönetmenimiz Hüseyin Likoğlu’na gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Edirne programı sırasında sohbet etme imkânı buldum. Sohbette kamuoyunun merak ettiği ve tartıştığı konuları konuştuk. İşte Bakan Koca’nın gündeme ilişkin değerlendirmeleri...

HEDEF 1000’İN ALTINDA VAKA

Okul öncesi dönemde; 18 yaş ve üstü vatandaşlarımızı komple aşılamış olmalıyız diye düşünüyorum. Okullar açılmadan önce vakaların 1000’in altına düştüğünü görmeliyiz.

ÖZGÜN
Yerli aşı ne zaman çıkacak?

EYLÜL-EKİM’DE KULLANIMDA OLACAK

KORONAVİRÜS
İki yerli korona ilacı geliyor: Yedisi aşı 17 proje çalışması sürüyor

7 AŞI ÇALIŞMASINI ÖNEMSİYORUZ

Bunun dışında bir tanesi Ankara Şehir Hastanesi’nde olmak üzere Faz-1 safhasında olan iki tane inaktif aşımız var. Virüs benzeri parçacık temelli aşının ise Onkoloji Hastanemizde Faz-1 aşaması devam ediyor. Gönüllülerin ilk aşıları yapıldı. İkinci aşıları önümüzdeki günlerde yapılmış olacak. Bunlarla beraber, önemsediğimiz toplam 7 aşı projesi var. Ankara Üniversitesi’nin üzerinde çalıştığı adenovirüs temelli aşı da önümüzdeki bir iki hafta içinde Faz-1 çalışmasına başlayacak.

KORONAVİRÜS
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Yerli VLP virüs aşısı yıl sonuna kadar kullanıma açılacak

6 AY SONRA HATIRLATMA DOZU

KORONAVİRÜS
Yerli aşı da acil kullanım onayı alabilir: Çin aşısında da bu yol izlenmişti

Partizanca muhalefet kimseye şifa olmaz

Bakan Koca, koronavirüse karşı ilaç çalışmalarını şöyle anlattı: “Dünyada ilaç konusunda da epey bir çalışma var. Türkiye’de de benzer çalışmalar var. Şu an somut, doğrudan virüse etkili bir ilaç daha geliştirilebilmiş değil. Ama Faz-3 aşamasına gelen etkili olduğu iddia edilen ve ara sonuçlarıyla da etkili olduğu söylenen bir takım ilaçlar var. Yıl sonuna kadar ilaç konusunda önemli bir aşama kaydedileceği kanaatindeyim.”

KORONAVİRÜS
Türkiye toplumsal bağışıklıkta yüzde 25 hedefine yaklaştı

Sinovac’ın etkisi görüldü

KORONAVİRÜS
Türkiye dünya genelinde en çok koronavirüs aşısı yapan 7. ülke

İlaçlarda sonuçlar etkili

Bakan Koca, koronavirüse karşı ilaç çalışmalarını şöyle anlattı: “Dünyada ilaç konusunda da epey bir çalışma var.

Türkiye’de de benzer çalışmalar var. Şu an somut, doğrudan virüse etkili bir ilaç daha geliştirilebilmiş değil. Ama Faz-3 aşamasına gelen etkili olduğu iddia edilen ve ara sonuçlarıyla da etkili olduğu söylenen bir takım ilaçlar var.

Yıl sonuna kadar ilaç konusunda önemli bir aşama kaydedileceği kanaatindeyim.”

KORONAVİRÜS
Avrupa İlaç Ajansı'ndan Sinovac için ilk adım: Türkiye'de de kullanılıyor

Nüfusun 3 katı için aşı sözleşmemiz var

Şu an nüfusumuzun 3 katı kadar sözleşmeye bağlı aşı var. 100 milyonu Çin, 50 milyonu Sputnik. Sputnik’in tedarik planlı birkaç hafta içerisinde netleşmiş olacak. Ayrıca 90 milyonu da BioNTtech olmak üzere toplam 240 milyon. Yani nüfusumuzun 3 katı kadar doz ile ilgili yapılmış sözleşmelerimiz var.

KORONAVİRÜS
TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'dan yerli aşı açıklaması: Yıl sonuna kadar kitlesel kullanıma sunmuş olacağız

OLUMLU GELİŞME BEKLİYORUZ

BİONTECH’TE HEDEF 90 MİLYON

BioNTech şu ana kadar 5 milyon geldi. Mayıs ayında 1 milyon daha asgari gelmiş olacak. Haziran ayında 30 milyon ki Uğur Hoca bu konuda son derece gayret gösteriyor, Türkiye’ye daha fazla aşıyı vermek için olağanüstü çaba içinde. Temmuz-ağustos için de bu takvimi netleştirip toplamı 90 milyon olacak şekilde tedarik için çaba harcanıyor. Ama biz, mayıs-haziran ve diğer aylarda daha da arttırabilme çabası içinde olan Uğur Hocaya biraz daha bunu arttırın diye talepte bulunuyoruz.

TESLİM EDİLDİĞİNDE ÖDENİYOR

Kimisi “Parası ödenmiyor” diyor. Sözleşme gereği bize mal teslim edildiğinde parası da ödeniyor. Bu anlamda hiçbir sorun yok, sözleşme de böyle. Bu konu çok istismar ediliyor, teslim edilip de parası ödenmeyen aşı mı var?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/05/06/49/resized_85d76-2bd80c26recep.jpg

Şehirlerin röntgeni çekiliyor