Türkiye varyantı olabilir

Üçüncü piki yaşayan Türkiye’de Kovid-19 çemberi yaş grubunda daralırken vakalar aile içi ve kişilerin iş yeri gibi çevrelerinde daha sıklıkla görülmeye başlandı. Prof. Dr. Sıla Akhan değişik virüslerle karşılaştıklarını, Türkiye varyantının olabileceğini söyledi.

Yasemin Asan
Prof. Dr. Sıla Akhan, Marmara bölgesinin ciddi alarm verdiğini belirterek, “Buradaki varyantlara dikkat etmek gerekiyor dedi.

Kovid-19 salgınında yaşanan üçüncü pikte hasta sayısı, vefat sayısı ve ağır hasta sayısında artış sürerken yaş grubunda ve çevresinde daralan çemberi tedbirlerle kırmak vatandaşın elinde. Gelinen süreci değerlendiren uzmanlar tedbirlere uyumun ve toplumsal hareketliliğin minimuma indirilmesinin salgının yayılımını önlemedeki rolünü hatırlattı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/04/20/02/20/resized_f6a3a-e8b2dc7bdrdekupe.jpg

KORONAVİRÜS
Koronavirüs vaka sayısı 75 ilde arttı, 6 ilde azaldı

AŞILAMADA YAŞ GRUBU GENİŞLEMELİ

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca: Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi

HALEN TEPEYİ GÖRMEDİK

Kocaeli Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıla Akhan ise “Hafta sonu sayılar düşüyor, teste giden sayısı düşüyor, hareket azalıyor” derken bu önlemlerin etkisini bir sonraki hafta göstereceğini bildirdi. Prof. Akhan, “Artış şu an için devam ediyor. Önümüzdeki haftadan sonra belki azalma olabilir. Şu an halen tepeyi görmüş değiliz. Ne kadar uyarsak kurallara o kadar daha çabuk düşecek. Kurallara ne kadar çok dikkatli uyarsak, düşmede o kadar fazla olacak” dedi.

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca beş kritik şehrin yoğun bakım doluluk yüzdelerini açıkladı

DEĞİŞİK VİRÜSLERLE KARŞILAŞIYORUZ