Trump'ın kullandığı Hidroksiklorokin ilacı ile ilgili iddia: Kalp hastalıklarını arttırıyor

ABD Başkanı Trump’ın yeni tip koronavirüsten korunmak için kullanmaya başladığını açıkladığı "Hidroksiklorokin" isimli ilacın kalp hastalığı riskini artırdığı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump.

Tıp dergisi Lancet tarafından yapılan araştırmada, sıtma ilacı Hidroksiklorokin'in tek başına veya antibiyotikle kullanımının Kovid-19 hastalarında fayda sağlamadığının görüldüğü kaydedildi.

Çalışmayı gerçekleştiren uzmanlar söz konusu ilacın klinik deneyler dışında kullanılmaması tavsiyesinde bulundu.

Trump, Kovid-19'a karşı Hidroksiklorokin kullandığını açıklamıştı

Başkan Trump, geçen hafta Kovid-19 virüsüne karşı Hidroksiklorokin kullandığını belirterek, bunun Fransa ve İtalya gibi ülkelerde de kullanıldığını savunmuş ve "Ben bu ilacın ek bir koruma sağladığına inanıyorum ama tabii kullanmak için doktorunuza danışın" ifadesini kullanmıştı.

Trump'ın açıklamalarını eleştiren tıp otoriteleri ise Hidroksiklorokin'in Kovid-19 tedavisinde kesin başarı sağladığı sonucuna varılmaması gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan, klinik deneyler sonucu şimdiye kadar sadece ABD'li ilaç firması Gilead Sciences tarafından üretilen "Remdesivir" adlı antiviral ilacın, Kovid-19 hastalarının tedavi sürecini 15 günden 11 güne düşürdüğü yönünde fayda sağladığı belirtiliyor.

KORONAVİRÜS
ABD Başkanı Trump: Koronavirüs ile mücadele için sıtma ilacı kullanıyorum

KORONAVİRÜS
ABD'yi cehalet bitirecek: Trump'ın önerdiği ilaçlar kullanılıyor

KORONAVİRÜS
Trump'ın koronavirüs tedavisi için tavsiye ettiği ilacı içen adam hayatını kaybetti