Sonbaharda maskelerden kurtulacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske takma zorunluluğu ile ilgili olarak “Toplumsal bağışıklık oluştuktan sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir” dedi. Koca, bunun için sonbahar aylarını işaret etti.

Osman Özgan
Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske takma zorunluluğun kalkması için toplumsal bağışıklığın oluşması gerektiğini belirtti. Bakan Koca, kademeli normalleşme kararlarının açıklandığı kabine ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yeni kademeli normalleşme döneminde maske takma zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda Koca, maskenin bırakılması için toplumsal bağışıklığın sağlanması gerektiğini vurguladı.

KORONAVİRÜS
Masalara 2 metre şartı: Toplu taşımaya yüzde 50 kapasite

KORONAVİRÜS
Çok özlemişiz

‘NORMAL HAYAT’ EYLÜL SONRASI

HEDEFİMİZ OKULLARI AÇMAK

“Aşılamayı sağlayarak bu dönemde okulların, üniversiteler dahil olmak üzere normal hayata dönecek şekilde açılmasını hedefliyoruz. Birçok kişi de maske takmaya devam edecek. Bu durum, tamamen kişisel bir tercihle söz konusu olacak. Toplumsal bağışıklığın olduğu dönemde maskeyi daha çok enfeksiyonu olanların takması gerektiğini önemsiyoruz. Şimdi 2 metre mesafeyi koruyabilmeniz halinde maske takmanız gerekmez.”

NAZAL AŞIDA PROTEİN ÜRETİMİ TAMAM

Koca, burundan sprey şeklinde tasarlanan ‘nazal aşı’yla ilgili de bilgi verdi. Koca, diye konuştu.