Rus turist sevinci: Önce aşı belgesi sonra giriş izni

Turizm sektörü 2019’da Türkiye’ye 7 milyon turist gönderen Rusya’nın uçuş kısıtlamasını 22 Haziran’da kaldıracak olmasının sevincini yaşıyor. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, “Heyecanla bu kararı bekliyorduk” dedi. Turistlerden aşı kartı, PCR testi ya da son 6 ay içinde Kovid-19 geçirdiğine dair belge ibraz etmeleri istenecek.

Hamide Hangül
Fotoğraf: Arşiv

Rus heyetin, Antalya’da turistik tesislerde dört gün süren yoğun incelemelerinin ardından Rusya’nın uçuş kısıtlamasını kaldırma kararı turizm sektöründe sevinçle karşılanırken, Rus turistin giriş şartları da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yeniden düzenlendi. Buna göre, Türkiye’ye gelen turistlerin, girişten en az 14 gün önce aşı yaptırdığına veya hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair belge ibraz etmesi gerekecek. Aşı sertifikası bulunmayanların negatif PCR test sonucu göstermesi gerekecek. Kararı değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, uçuşların 22 Haziran itibariyle başlayacağına işaret ederek, “Rusya bizim için çok önemli bir pazar, Ruslar için de Türkiye vazgeçemedikleri, tercih ettikleri bir destinasyon. Aylardır heyecanla bu kararı bekliyorduk” dedi.

REHAVETE KAPILMAYALIM

EN ZENGİNLERİ YATLARIYLA GELDİ

Turizmde “Her şey dahil” sisteminin geliştiricisi olarak bilinen turizmci Cem Kınay da Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un 45 gündür gecesini gündüze katarak Rusya trafiğinin açılmasında büyük gayret gösterdiğini söyledi. 2019’da Türkiye’ye 7 milyon Rus turist geldiğine işaret eden Kınay, dedi.

TESTİ POZİTİF ÇIKANA KARANTİNA