Mutasyon nöbeti

Türkiye’deki mutasyonlu koronavirüs hastası 15 kişiden ikisinin Gaziantep’te, birinin Balıkesir Edremit’te karantinaya alındığı öğrenildi. Hastalar sıkı bir izolasyona alındı. Edremit’teki hastanın evinin önünde jandarma nöbet tutuyor. Evin bahçe kapısına “Bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır” yazısı asıldı. Mutasyonun kaynağı olan İngiltere’ye de uçuşlar durduruldu.

Gaziantep'te, kimlikleri açıklanmayan ve mutasyonlu virüs taşıyan kişilerin İngiltere'den ilk olarak İstanbul'a geldikleri ardından ise Gaziantep'e döndükleri belirlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden, geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edildiğini duyurdu. Bunun üzerine İngiltere’den yurda girişler geçici bir süreliğine tamamen yasaklandı. Türkiye'ye gelen mutasyonlu hastaların nerelerde olduğu da merak konusu oldu. Bu hastalardan 2'sinin Gaziantep'te birinin de Balıkesir'in Edremit ilçesinde karantinaya alındığı öğrenildi.

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz’dan mutasyon açıklaması: Tedbirleri artırmak durumundayız

GELDİKLERİ ANDA TEST EDİLDİ

Gaziantep'te, kimlikleri açıklanmayan ve mutasyonlu virüs taşıyan kişilerin İngiltere'den ilk olarak İstanbul'a geldikleri ardından ise Gaziantep'e döndükleri belirlendi. Filyasyon ekipleri tarafından kente geldikleri anda testleri yapılan bu kişilerin, virüs saptanmasının ardından karantinaya alındıkları belirtildi. Öte yandan mutasyonlu virüs tespit edilen kişilerin, kentte 10 gün boyunca dolaştığı yönündeki haberler üzerine Gaziantep Valiliği'nden de yazılı açıklama yapıldı.

GÜNDEM
Türkiye'nin merak ettiği ev: Edremit'te mutasyona uğramış virüslü vakanın evi karantinaya alındı

İDDİALAR GERÇEK DEĞİL

KORONAVİRÜS
Prof. Dr. Mutlu: Mutasyonların aşıyı etkisiz hale getirme olasılığı çok düşük

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/02/11/59/resized_4bcc0-758c6a18mutasyon1.jpg

JANDARMA NÖBET TUTUYOR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/01/03/12/00/resized_1fe70-47aed900mutasyon2.jpg