Maskeli son yaz olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kendi tedbirimizi alarak normalleşmeye başlayacağız. Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak” dedi. Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Koca, “Lütfen aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar. Toplumumuzun yüzde 60’ını bağışık hale getirmeden salgının durduğundan bahsedemeyiz” diye konuştu.

Toplantının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadeledeki son durum ve aşılama çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Koronavirüs Bilim Kurulu, salgına karşı alınan tedbirler, vaka sayıları ve aşı uygulamalarının görüşmek üzere dün toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadeledeki son durum ve aşılama çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Toplantıda kademeli normalleşme dönemini ve aşı programının ele alındığını ifade eden Koca şunları söyledi:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/03/04/27/resized_33cc0-8f86fbddkoca.jpg

ADIM ADIM NORMAL HAYAT

SIRASI GELEN AŞI OLSUN

“Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak. Salgının hastalık yükü kadar sosyal yükü altında da yorulduk. Aşı programının başarıyla ve planlandığı hali ile yürütülebilmesi halinde yaz ayları sonunda salgından değil daha güzel günlerden bahsedeceğimiz, salgını ülke gündeminden de bireysel gündemlerimizden de çıkaracağımız görünür oldu. Bunu başarıyla hayata geçirebilmek için sizden tek bir yeni talebim var: Lütfen aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar.”

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/03/04/29/resized_b932a-c9d1b917levent2.jpg

Hedef vakaları 500’e indirmek

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, kademeli normalleşme sürecinde aşılamanın etkisi ve kurallara uyum ile birlikte vaka sayılarındaki düşüş seyrinin devam edebileceğini belirtti. Toplumun en rahatlayacağı dönemin vaka sayılarında 600’lerin, 500’lerin altına inilmesi olacağına dikkat çeken Akın, “Bu bir hedeftir. ‘Her şey iyiye gidiyor, artık boş verelim’ derseniz o bir anda bastırılan yay gibi tekrar zıplar. Tekrar olmadık zamanda yüksek vakalar görürüz” ifadelerini kullandı.