Kontrollü yeni hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3,5 saatlik kabine toplantısının ardından Türkiye’nin merakla beklediği “yeni kontrollü normalleşme sürecini” başlattıklarını duyurdu. Restoran ve kafeler “çok yüksek riskli iller dışında 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle açık olacak. Sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalktı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması tüm Türkiye’de sürecek. Düşük ve orta riskli illerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kalktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Kademeli normalleşmenin ele alındığı Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları alındı.

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan risk haritası uyarısı: Tüm iller salgın tedbirlerinin ne düzeyde uygulanacağını kendisi belirleyecek

HERKES TAKDİR EDİYOR

Kimi ülkelerde sağlık hizmetlerindeki eksik sebebiyle ortaya çıkan kaos ikliminin Türkiye’de oluşmasına izin vermedik. Türkiye herkesin takdir ettiği bir yerde durmaktadır. Finansal dalgalanmalara karşı devletimizin imkanlarını seferber ettik. Milletimiz devletin kasasındaki her kuruşun 84 milyonun ortak geleceğini güvence altına almak için kullanıldığından emin olsun.

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları tek tek açıkladı: Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu kısıtlaması kaldırıldı

RİSK DURUMUNA BAKILACAK

GÜNDEM
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine genelge

HER HAFTA GÜNCELLENECEK

Her hafta risk durumuna göre illerimiz değerlendirilecek. Normalleşme uygulamaları güncellenecek. Sıkılaştırma veya gevşeme kararı iyileşme veya kötüleşmeye göre verilecek. Salgın artık eğilimine girerse kısıtlamalar genişletilebilecek. Buna göre; hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta risklerde kalkıyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek.

KORONAVİRÜS
Bakan Koca illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı

HEDEFİMİZ KISA SÜREDE NORMALLEŞMEK

Yüz yüze eğitim veli rızasıyla

Milli Eğitim Bakanlığı bugün başlatılan “yeni kontrollü normalleşme” kapsamında yüz yüze eğitime geçiş sürecinin detaylarını açıkladı. Tamamı seyreltilmiş gruplar halinde yapılacak yüz yüze eğitimde katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecek. Düşük ve orta riskli illerin tamamında geçilecek olan yüz yüze eğitim düzenlemesi şöyle: Okul öncesinde tam zamanlı, ilkokullar ile ortaokul 5, 6, 7’nci sınıflarda haftada 2 gün, ortaokul 8’nci sınıflarda haftada 12- 22 saat, lise hazırlık 9, 10, 11’inci sınıflarda haftada 2 gün, lise 12’nci sınıflarda haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim.

GÜNDEM
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması

OKUL ÖNCESİ TAM ZAMANLI

28 Şubat zihniyetini millet sandığa gömdü

28 Şubat’ın, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül gibi milletin iradesini hedef alan bir darbe girişimi olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Sandıkla iktidara gelmiş hükümet, bir kısım medyanın, sermayenin içinde yer aldığı kirli senaryolarla istifaya zorlanmıştır. Hemen her alanda toplumumuz ağır bir kuşatmayla karşı karşıya kalmıştır. Ne milletimiz ne de üniversite kapılarında göz yaşı döken evlatlarımız, bu kirli zihniyetin yaptıklarını asla affetmeyecektir. Attıkları manşetlerle, köşelerinde yazdıkları iğrenç yazılarla darbe şakşakçılığı yapanlar, alınlarındaki o kara lekeyi asla silemeyecektir. Milletimiz o derin ferasetiyle daha 5. yılını doldurmadan, 28 Şubat zihniyetini sandığa gömmüştür.”

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbe şakşakçılığı yapanlar alınlarındaki o kara lekeyi asla silemeyecekler

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/02/04/38/resized_381a0-4ec1e44bharitakorona.psd

Restoranlar 12 saat açık