Kabus 2021’de devam etmez

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de Kovid-19 virüsünün görülmesinin birinci yılında umut veren açıklamalar yaptı. Koronavirüs kabusunun 2021 yılında devam etmeyeceğini belirten Koca, “Nüfusumuzun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak salgın üzerimizde baskı olmaktan çıkacak” dedi.

Sağlık Bakanı Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin birinci yılında süreçle ilgili açıklamalar yaptı. Koca, “Kovid-19 son yüzyılda tüm dünyanın aynı anda savaştığı, kayıp sayısı bu kadar yüksek ilk salgın. Bu zaman zarfında can kayıpları ile kalmadık. Tıpkı savaşlardaki yaşama düzenimiz altüst oldu, iş hayatı evlere taşlındı. Maske takmadan dışarıya adım atılmayan bir dünyayı biz olsa olsa filmlerde düşünebilirdik. Salgın 1 Aralık 2019’da Çin’in Vuhan kentinde başlamıştı. Bugün uğradığı en son mutasyonlara kadar her konuda bilgi sahibiyiz. Bilim virüse karşı üstünlük elde etti” dedi.

GÜNDEM
Sağlık Bakanı Koca: Salgın kabusu 2021'de sürmeyecek

3 AŞI ÜRETİCİSİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgın döneminde sağlık alanında destan yazdık

SABRIMIZI ZORLAMAYACAK

Koca sözlerini şöyle sürdürdü: “Salgının sabrınızı daha uzun süre zorlamayacağınızı bilmenizi isterim. Planladığımız şekilde nüfusumuzun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak salgın üzerimizde baskı olmaktan çıkacak. Dünya ölçeğinde verilen bu savaşta başarılı gösteren bu cephelerden biri bu cephe, bu ülke olacak. İlk vakadan bir yıl sonra size yeni bir çağrıda bulunmak istiyorum. Karamsarlık, belirsizlik, bıkkınlık duygularını üstümüzden atalım. Bunu yapmak için güçlü bir nedenimiz var.”

KORONAVİRÜS
Pfizer'dan sevindiren haber: Aşı asemptomatik vakalarda yüzde 94 etkili

KORONAVİRÜS
TÜBİTAK Başkanı Mandal'dan yerli aşı açıklaması: Mutant virüse etkili olacak şekilde tasarlandı

AĞIR HASTA SÖZÜNÜ ÇOK AZ DUYACAĞIZ

Tüm sağlıkçılara minnettar olduğunu ifade eden Koca, şunları söyledi: “Kovid-19 kabusu 2021 yılında sürmeyecek. 13 Ocak’ta başlayan aşı programı muntazam bir şekilde yürüyor. Ağır hasta sözünü çok az duyacağız. Sosyal hayatı bu tablonun nasıl yansıyacağını söylemeye bile gerek yok. Kovid-19 bizi bir hayat tarzına mecbur kıldı. Kovid-19 bilimin karşısında hızlı bir yenilgi alıyor diyebildiğimize göre sıra inanmaya geliyor. Yolu kısaltan iyimserliktir.”

KORONAVİRÜS
İstanbul'da birçok noktaya girişte HES kodu zorunluluğu getirildi

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi artık dijital mecrada

Bir yılda acı tablo: 29 bin 227 kişiyi kaybettik