Japonya’da koronavirüs tedavisi için geri sayım: Remdesivir

Japonya Sağlık Bakanı Kato, hükümetin koronavirüs tedavisinde etkili olduğu belirtilen Remdesivir adlı ilacın kullanımını büyük ihtimalle yarın onaylayacağını söyledi.

Foto: Arşiv.

Koronavirüs semptomlarını iyileştirmede etkin olduğu gündeme gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) üretimi Remdesivir’in Japonya’da kullanılabilmesi için geri sayım başladı. Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, dün bir televizyon programında yaptığı açıklamada, üretici firmanın yasal prosedürler için Japonya’ya Pazartesi başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Üretici şirketin Japonya’ya sağlanabilecek ilaç miktarı konusunda henüz sağlık bakanlığına bilgi vermediğini belirten Kato, Remdesivir’i mümkün olan en kısa sürede ve yeterli düzeyde kullanıma sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

ABD onaylamıştı

ABD merkezli Gilead Sciences tarafından Ebola tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen Remdesivir’in koronavirüs semptomlarını iyileştirmede etkili olduğu açıklanmış, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ilacın acil durumlarda koronavirüs hastalarında kullanımına izin vermişti.

Japonya hükümeti de koronavirüs hastalarının muhtemel tedavi yöntemi olarak görülen Remdesivir’in kullanımı için gerekli yasal prosedürlerin hızlandırılacağını duyurmuştu.

KORONAVİRÜS
Tüm dünyada umut olarak görülen Remdesivir ilacının denemesi başarısız oldu

KORONAVİRÜS
ABD Başkanı Trump açıkladı: Koronavirüs tedavisi için 'Remdesivir' adlı ilaca acil durum onayı verildi

KORONAVİRÜS
FDA'dan koronavirüs için çarpıcı ilaç onayı: Remdesiviri sadece kötü durumdaki hastalar için onayladı

KORONAVİRÜS
Trump’tan maske üretim tesisine 'maskesiz' ziyaret: Sosyal medyadan tepki yağdı

KORONAVİRÜS
Rusya'nın ünlü doktoru Myasnikov: Ateşiniz 38 dereceyi geçmiyorsa hastaneye gelmeyin, hasta olursunuz!

KORONAVİRÜS
Dünya genelinde koronavirüs bilançosu: Ölü sayısı 258 bin 361’e yükseldi