İngiltere'de korkunç iddia: Başbakan Johnson uyarıları dinlemedi mutasyonlu virüs patlak verdi

Mutasyona uğramış koronavirüsün İngiltere'de tespit edilmesinin ardında siyasi kriz çıktı. İngiliz basını, uzmanların ve sağlık danışmanlarının Başbakan Boris Johnson'ı mutasyonlu virüs konusunda bir ay önce uyardığını fakat Johnson'ın bu uyarıları dikkate almadığını yazdı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

Koronavirüsün mutasyona uğramış halinin İngiltere'de ortaya çıkmasıyla İngiltere salgın ile mücadelesinde zor günler yaşamaya başlamış, üçüncü kez ulusal karantinaya gitmişti. İngiliz The Times gazetesinde yer alan haberde, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın mutasyon tehlikesine karşı uyarıldığı ancak dikkate almadığı öne sürüldü. Acil Durum Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) uzmanları, hükümeti haftalar önce Güney Afrika koronavirüs varyantının yayılmasını durdurmak için sınırları kapatması konusunda uyardığını ancak, Başbakan Boris Johnson'ın tavsiyelerini görmezden geldiği ifade edildi.

KORONAVİRÜS
İngiltere’de salgının simge ismi koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Uzmanları dinlemedi

Ancak bu öneri de dikkate alınmadı, Başbakan Johnson koronavirüsün yurt dışı kaynaklı yeni türleriyle mücadele kapsamında, seyahat yasağı uygulanan "kırmızı liste"deki ülkelerden gelecek İngiliz vatandaşlarının hükümetin belirlediği otellerde 10 gün karantinaya alınacağını açıkladı.

KORONAVİRÜS
İngiltere’de İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en yüksek can kaybına ulaşıldı

GÜNDEM
İngiltere’de cenazesi sahipsiz kalan genç için bakanlık devreye girdi

KORONAVİRÜS
İngiltere’de korona korkunç boyutlarda: Ölü sayısı 100 bini geçti