Hastaneye başvuru yüzde 50 düştü

Türkiye genelindeki ‘kısmi kapanma’ ve ardından gelen ‘tam kapanma’ olumlu sonuçlarını vermeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Milletçe yaptığımız fedakarlığın etkisini vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda görmeye başladık. Tüm Türkiye’de son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düşmüş durumda” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bölge Değerlendirme Toplantısı için geldiği Edirne’de koronavirüs salgınındaki son duruma ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Koca, son haftalarda Kovid-19 hasta sayılarında görülen artış nedeniyle tam kapanma tedbirlerine geçmek zorunda kalındığını belirterek, şunları kaydetti: “İki hafta süreyle uygulanan tedbirlerin vaka sayısında istediğimiz düşüş hızına erişemememiz sebebiyle 17 günlük bir kapanma dönemi ile vaka sayılarında hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyoruz. Milletçe yaptığımız fedakarlığın etkisini vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda görmeye başladık. Yakında durumun ağır hasta ve vefatlara da yansıyacağını biliyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın tedbirlere uyumunu talep ediyor ve gösterilen hassasiyet için teşekkür ediyorum.”

KORONAVİRÜS
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: Vatandaşlarımız yasaklara riayet ediyor

SEMPTOM GÖSTERENE TEST

KORONAVİRÜS
Yerli Kovid-19 aşısında Faz-3 aşaması iki hafta içinde başlıyor

HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Test sayılarının düşmesinin vaka sayısının düşmesinin sebebi değil sonucu olduğunu vurgulayan Bakan Koca, şöyle devam etti: “Tüm Türkiye’de son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düşmüş durumdadır. Özetle test sayılarının düşmesi vaka sayısının düşmesinin sebebi değil, sonucudur. 14 aydır koronavirüs salgınını kontrol etmek adına büyük bir mücadele veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yeni bir pik dönemi yaşadık. İlk etapta alınan kısıtlama tedbirlerinin sağladığı kısmi düşüşü tam kapanma ile etkili hale getirmeyi amaçlıyoruz. Düşüş hızını arttırmak amacıyla tam kapanma bir zaruret haline geldi. Vatandaşlarımızın bu fedakarlığı sayesinde hedefimize ulaşacağız.”

KORONAVİRÜS
Vali Yerlikaya: İstanbul'da 3 milyon 835 bin 925 doz aşı yapıldı

AŞI PROGRAMI HIZLANACAK

O PAYLAŞIMLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Bakan Koca, bir hasta yakınının sosyal medyadan paylaştığı ölüm belgesi ile Kovid-19 tedavisi gören hastanın ölüm belgesinde yazan bilgilerden yola çıkarak, kişinin Kovid ölümünün saklandığının iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Koca, “İddia edildiği gibi hasta Kovid olduğu halde değilmiş gibi bir kayıt yoktur. Hasta yakınına teslim edilen belge defin işlemlerinin gecikmeden yapılması için nihai inceleme yapılmadan düzenlenmiş ve incelemeye açık olan belgedir. Bu hasta kayıtlarımızda ve tüm istatistiklerimizde Kovid ölüsü olarak kayıtlıdır” dedi.