Dünya Sağlık Örgütü harekete geçti: Koronavirüsün kökenini araştıracak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs (Covid-19) salgının kökenini araştırmak için harekete geçti. DSÖ yetkililerinin salgını araştırmak için Çin'in Vuhan kentinden başlayarak, dünya geneline kapsayan bir araştırma yapacağını duyurdu.

Dünya genelinde pandemiden hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 327 bin 77'e ulaştı.

Dünya genelinde artan koronavirüs (Covid-19) endişesi sürüyor. Aşı çalışmalarında peş peşe gelen müjdeli habere rağmen dünya genelinde pandemiden hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 327 bin 77'e ulaştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'deki araştırmacıların da dâhil olduğu ekiple ilk sanal toplantısını, 30 Ekim'de yaptı, ön bulguları gözden geçirip protokolünü oluşturdu.

KORONAVİRÜS
DSÖ'den Kovid-19 aşısı için "ihtiyatlı iyimserlik" uyarısı: Avrupa ve Amerika kırılma noktasına sürükleniyor

SALGININ KÖKENİ ARAŞTIRMALARI VUHAN'DA BAŞLAYACAK

Buna göre uluslararası araştırmacılar, Vuhan'a Çinli araştırmacıların elde edeceği sonuçları inceledikten sonra gidecek.

Misyonun 5 Kasım raporuna göre, ilk araştırmalar donmuş hayvan karkaslarını örnekledi, ancak hiçbirinde SARS-CoV-2 bulamadı.

Kanalizasyondan alınan çoğu numunede ise virüs çıktı. Ekip, virüsün gerçekte ilk olarak ne zaman bulaştığını ise hastane kayıtlarından bulmaya çalışacak.

HAYAT
Sağlık Bakanı Koca önerdi DSÖ kabul etti: 2021 tüm dünyada 'Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı' ilan edildi

KORONAVİRÜS
Dünya Sağlık Örgütü'nden gelecek birkaç ay ile ilgili açıklama: Zorlu geçecek