Çin aşısında sakınca yok

BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Çin’in Sinovac aşısının etkili ve güvenli olduğunu söyledi. Şahin, “Çin aşısı veya BioNTech aşısı veya başka devletin aşısı diye hiç sakınca olmasın. Çinliler de bu aşıyı uzun bir şekilde deneylerden ve klinik testlerden geçirdi” dedi. Türkiye’de bir araştırma merkezi açmak istediklerini belirten Prof. Şahin, TÜBİTAK’la görüştüklerini kaydetti.

Uğur Şahin

BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye ile önceki gün imzaladıkları aşı anlaşmasından memnun olduğunu ve anavatanlarında yatırım yapmak istediklerini söyledi. Şahin, “Türkiye doğduğumuz ülke, anavatanımız. Kalbimizin olduğu yer. Türkiye’deki insanlara yardım edebilecek olmak bizim için büyük mutluluk” dedi.

KORONAVİRÜS
Aşı en geç 11 Ocak’ta

"Başka kanser çalışmalarını da Türkiye’de yapmak istiyoruz"

GÜNDEM
Aşı çağrısı

AŞILAR YAZA KADAR YETİŞECEK

Türkiye’ye Kovid-19’dan korunma konusunda disiplinli ve sabırlı olma çağrısında bulunan Şahin, “Başkalarını, sevdiklerimizi tehlikeye atmamamız gerekiyor. Yardım geliyor. Yaza kadar yetişecek. Sabırlı olalım. İnşallah gelecek yazın sonunda hepimizin normal hayata dönme ihtimali var. Mühim olan bizim ve başka aşılarla, Türkiye’de de aşı üretiliyor ve Çin’den aşı gelecek, bütün şirketlerle beraber olarak yeterince aşı dozu Türkiye’ye hazır edebileceğiz” dedi.

KORONAVİRÜS
Almanya'da ilk koronavirüs aşısı 101 yaşındaki bir kişiye yapıldı

Çin aşısı güvenli

KORONAVİRÜS
Çin aşısı %91 etkili: Ara rapor çıktı